Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema izvješća o žrtvama

VIDEO Iz Libanona ispaljeno najmanje deset raketa na Izrael: Oni odgovorili artiljerijskim napadom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje deset raketa ispaljeno je u petak iz južnog Libanona prema Izraelu, objavila je izraelska vojska koja je odgovorila artiljerijskim napadom.

Većinu libanonskih raketa zaustavio je izraelski proturaketni sustav Željezne kupole, priopćila je vojska. Zasad nema izvješća o šteti ili žrtvama.

Pročitajte i ovo Gaza Oglasili se mirotvorci Izrael gađao mete Hamasa: "Nećemo dopustiti terorističkoj organizaciji..." Slika nije dostupna Ozbiljno pitanje Lieberman: Izrael ne namjerava napasti Libanon

Proiranski Hezbollah priopćio je da je ispalio rakete na Izrael u znak odmazde za izraelski zračni napad u četvrtak.

Izraelski vojni radio objavio je da je vojska odgovorila artiljerijskim napadom na dijelove južnog Libanona koji je pod kontrolom proiranske skupine.

Čuju se sirene upozorenja

Diljem gornje Galileje i Golanske visoravni čuju se sirene upozorenja. Libanonski sigurnosni izvor rekao je da su rakete ispaljene s područja al-Arkuba, u blizini libanonskog grada Šebe.

To je treći dan prekograničnih sukoba koji prijete periodu mira koji između dviju zemalja traje od 2006., kad su Izrael i Hezbollah ratovali jedan mjesec.

Na rakete ispaljene iz Libanona prije dva dana Izrael je također odgovorio artiljerijskim i zračnim napadima, u vrijeme tenzija s Iranom koji ima novog, tvrdolinijaškog predsjednika.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene