Raketirana kuća (Foto/Arhiva: AFP)
Raketirana kuća (Foto/Arhiva: AFP)

Izraelski borbeni zrakoplovi pogodili su cilj u pojasu Gaze rano u srijedu nakon što su militantne snage iz obalne enklave raketirale kuću u izraelskom gradu Beer Ševi, izjavila je izraelska vojska.


Liječnik je izjavio za Izraelski radio da je troje ljudi dovedeno u bolnicu s ozljedama nakon što je raketa pogodila kuću. Stanovnici u pojasu Gaze izjavili su da su borbeni zrakoplovi pogodili tri mjesta, ali nije bilo izvješća o žrtvama.

Vezani članci Slika nije dostupna U napadu na tržnicu poginulo 17 Palestinaca Slika nije dostupna U napadima na Gazu ubijeno najmanje 166 osoba, svaki treći ubijeni - dijete

Podsjetimo, posljednjih dana u Izrael s palestinskog područja šalju se baloni na koje je prikvačena eksplozivna naprava.

Prošlog je tjedna oko 60 Palestinaca ozlijeđeno duž granice. Palestinci povremeno prosvjeduju na graničnom području Gaze još od ožujka. Demonstracijama, koje često podrazumijevaju bacanje kamenja kao i druge nasilne aktivnosti, nastoje izvršiti pritisak na Izrael da ukine desetljeće dugu blokadu tog teritorija.

U sukobima s izraelskom vojskom poginula su 204 Palestinca, navodi ministarstvo zdravstva u Gazi.

Međunarodne skupine za ljudska prava i Ujedinjeni narodi kritiziraju kao neprimjereno izraelsko otvaranje vatre na prosvjednike. Izrael, s druge strane, kaže da brani granicu od pokušaja palestinskih napada.