Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borbe na istoku

Iz Gaze raketirana kuća u Beer Šavi, izraelski borbeni zrakoplovi uzvratili napadom

Raketirana kuća (Foto/Arhiva: AFP)
Raketirana kuća (Foto/Arhiva: AFP)
Izraelski borbeni zrakoplovi pogodili su cilj u pojasu Gaze rano u srijedu nakon što su militantne snage iz obalne enklave raketirale kuću u izraelskom gradu Beer Ševi, izjavila je izraelska vojska.

Liječnik je izjavio za Izraelski radio da je troje ljudi dovedeno u bolnicu s ozljedama nakon što je raketa pogodila kuću. Stanovnici u pojasu Gaze izjavili su da su borbeni zrakoplovi pogodili tri mjesta, ali nije bilo izvješća o žrtvama.

Pročitajte i ovo Napad Irana na Izrael U bolnici je Sedmogodišnja djevojčica bori se za život, njezin dom pogodio je šrapnel iranske rakete: "Spavala je u kući, a onda je palo na nas" Napad na Izrael iron dome VIDEO Koja je tajna Željezne kupole? Pogledajte kako funkcionira najbolja protuzračna obrana na svijetu

Podsjetimo, posljednjih dana u Izrael s palestinskog područja šalju se baloni na koje je prikvačena eksplozivna naprava.

Prošlog je tjedna oko 60 Palestinaca ozlijeđeno duž granice. Palestinci povremeno prosvjeduju na graničnom području Gaze još od ožujka. Demonstracijama, koje često podrazumijevaju bacanje kamenja kao i druge nasilne aktivnosti, nastoje izvršiti pritisak na Izrael da ukine desetljeće dugu blokadu tog teritorija.

U sukobima s izraelskom vojskom poginula su 204 Palestinca, navodi ministarstvo zdravstva u Gazi.

Međunarodne skupine za ljudska prava i Ujedinjeni narodi kritiziraju kao neprimjereno izraelsko otvaranje vatre na prosvjednike. Izrael, s druge strane, kaže da brani granicu od pokušaja palestinskih napada.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene