Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dačić smatra da je Šešelj 'top tema' u Hrvatskoj zbog predizborne kampanje.


Vicepremijer srpske vlade i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić izjavio je da je haaški optuženik na privremenoj slobodi u Beogradu Vojislav Šešelj 'top tema' u Hrvatskoj iz tamošnjih unutarnjopolitičkih razloga i predizborne kampanje, te da Hrvatskoj 'nedostaje hrabrost za rješavanje pitanja iz prošlosti'.

Vezani članci Granični prijelaz, ilustracija Od ponoći nova pravila za ulazak u Srbiju, na popisu je i Hrvatska. Provjerite što se sve mijenja Ivica Dačić, Milorad Pupovac Zaiskrilo između Dačića i Pupovca: "Nikome ne popujemo, ali neki ljudi u Srbiji imali su veze sa zlom"

'Riječ je o klasičnoj zamjeni teza i pokušaju Hrvatske da Srbiju uvuče u nešto što s nama nema nikakve veze', rekao je Dačić dodajući kako je ponašanje hrvatske vlasti, 'koja traži da se Vlada Srbije ogradi od izjava vođe radikala, klasično licemjerje'.

Hrvatska, drži on, treba imati 'puno više hrabrosti za rješavanje pitanja iz prošlosti - traženju nestalih osoba, ali i ostvarivanju prava Srba koji su tamo nekada živjeli, a tu je i pitanje granične linije' te unutarnjopolitički razlozi 'moraju ustuknuti pred interesima države'. Podsjetio je kako su pojedini haaški optuženici, Albanci, muslimani i Hrvati u svojim zemljama 'dočekivani kao nacionalni heroji koji su potom u svojim nastupima slali različite poruke'.

'Lekcije nam ne mogu dijeliti zemlje koje ne mogu sačuvati 10 ćiriličnih tabli'

'Srbija Šešelja nije dočekala kao nacionalnog heroja i mi nismo ni na koji način sudjelovali u procesu njegovog puštanja', rekao je Dačić i ponovio kako Šešelj ne predstavlja nikakvu snagu na političkoj sceni Srbije, te da Srbija nema odgovornost za ono što će Šešelj govoriti. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook