Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ivanov: Rusija i SAD zajedno protiv atomskog oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija i SAD moraju preuzeti vodstvo u razgovorima o novom međunarodnom režimu kontrole naoružanja, izjavio je danas na konferenciji o sigurnosti u Muenchenu zamjenik ruskog premijera Sergej Ivanov.

Ivanov smatra kako je vrijeme zamjeniti postojeći sporazum o ograničavanju naoružanja SALT 1 novim sporazumom. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U organizaciji sindikata ZA ili PROTIV: Počelo glasovanje radnika o generalnom štrajku Slika nije dostupna Besmrtna ljubav SRODNE DUŠE Proveli zajedno 65 godina i zajedno umrli

Istaknuo je da dosadašnji sustav kontrole nije učinkovit i da se mora poboljšati, a "pravila igre moraju postati puno rigidnija".

"Kako ja to vidim, upravo je to područje međunarodnih odnosa na kojem Rusija i SAD ne samo da bi mogle već su direktno primorane iskazati vodstvo", kazao je Ivanov.

"Prije ili kasnije, morat ćemo početi raditi na multilateralnom
formatu jer nitko od nas ovdje, siguran sam, ne gaji nikakve sumnje glede važnosti multilateralnih prepreka širenju oružja za masovno uništenje", objasnio je.

Također je poručio sa će Rusija braniti svoje nacionalne interese ali ne traži otvorenu konfrontaciju sa svojim suparnicima.

Na konferenciji na kojoj je prošle godine predsjednik Vladimir Putin optužio SAD da počinje novu utrku u naoružanju, Ivanov je dao do znanja da Moskva želi "zauzeti primjereno mjesto u svjetskoj politici".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene