Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Antimafijaška operacija

Italija: Zatraženo uhićenje Berlusconijeva državnog tajnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno odvjetništvo u Napulju zatražilo je uhićenje parlamentarnog zastupnika Berlusconijeva Naroda slobode Nicole Consentina, u okviru široke akcije protiv klanova lokalne napuljske mafije Camorre, izvijestili su talijanski mediji.

U akciji napuljskog odvjetništva, policije i karabinjera u utorak je uhićeno 57 osoba i zaplijenjena imovina u vrijednosti od 100 milijuna eura, prenose mediji. Cosentino, zastupnik Naroda slobode i državni tajnik u ministarstvu gospodarstva u bivšoj vladi Silvija Berlusconija, se sumnjiči za suradnju s lokalnim mafijaškim klanom Casalesi. Pod istragom je i nekolicina istaknutih lokalnih dužnosnika iz Napulja i okolice, ali i poduzetnici i bankari iz više talijanskih pokrajina. Zahtjev za Cosentinovo uhićenje upućen je zastupničkom domu koji mora donijeti odluku o uhićenju.

Istraga je obuhvatila tri međusobno isprepletena predmeta, navodne izborne prijevare na prošlim izborima, poduzetničke aktivnosti povezane s mafijom i gradnju trgovačkog centra za što su članovi uprave podružnice Unicreditove banke odobrili financiranje na temelju lažnih dokumenata.

Po riječima istražitelja, Cosentino je u nezakonite poslove upleten pomaganjem u dobivanju građevne dozvole za trgovački centar i kredita u banci.

Izborne prijevare, po navodima odvjetništva, počinjene su manipuliranjem glasovima duševno oboljelih osoba, zatvorenika i kupnjom neispunjenih glasačkih listića građana. (Hina)

Pročitajte i ovo Pogreb Silvija Berlusconija - 4 Pokopan Berlusconi FOTO Podjele i na dan pogreba: "Bio je čovjek sa željom za životom, željom za ljubavi" Silvio Berlusconi - 1 u 87. godini Preminuo je Silvio Berlusconi, zločesti dečko talijanske politike

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene