Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Italija: Velika operacija protiv nigerijske mafije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska policija provela je, u suradnji policijama drugih zemalja, veliku operaciju protiv nigerijske mafije, koja se na međunarodnoj razini bavila trgovinom ljudima, prisiljavanjem na ropstvo i prostituciju te krijumčarenjem droge, uhitivši ujutro 66 osoba.

Operaciju je provela policija u Napulju i specijalne postrojbe karabinjera, a uhićenja su provedena i u SAD-u, Nigeriji i Nizozemskoj. Među optužbama koje terete uhićene osobe su mafijaško udruživanje i otmice.

Pročitajte i ovo Rupa na cesti duboka 10 metara VIDEO Otvorila se golema rupa na ulici, progutala je dva automobila Policija uzima dokumente iz tvrtke Drava International - 2 Pokrenuta istraga Nova akcija EPPO-a: Troje uhićeno zbog prijevara s poticajima i krivotvorenja

Operacija pod nazivom 'Viola', zaključena je danas, a razotkrila je da je mafija preko Nizozemske dovodila djecu iz Nigerije te ih potom prebacivala u Italiju i druge zemlje. Prva faza operacije protiv nigerijske mafije provedena je u listopadu prošle godine završivši uhićenjem 23 osobe u Nizozemskoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj, Španjolskoj, Belgiji, SAD i Nigeriji.

Istraga je utvrdila i nezakonite poslove oko usvajanja djece iz
Nigerije. Nigerijske žene s boravkom u Italiji uzimale su djecu iz nigerijskih sirotišta i stavljale ih na ilegalno tržište trgovine
djecom. Razotkriven je, primjerice, pokušaj uzimanja dvoje djece iz sirotišta u Nigeriji, koja su u talijanskoj regiji Veneto trebala biti predana ženi, nazvanoj 'madame', koja ih je zatim trebala predati drugim osobama. U Nigeriji je, nakon razotkrivanja tog slučaja, uhićen policijski dužnosnik zadužen za sirotišta.

Na međunarodnoj razini operacijom protiv nigerijske mafije
koordinirao je glavni direktor odjela kaznenih djela talijanskog
ministarstva pravosuđa Antonio Laudati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene