Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Talijanska policija provela je ujutro na jugu Italije operaciju protiv mafije u Calabriji, zvane 'ndrangheta', uhitivši dvadesetak osoba među kojima i jednu sutkinju, dva istražna suca i odvjetnike.


Operacija je razotkrila koliko se mafija infiltrirala i u institucije na jugu Italije. Uhićena je sutkinja u gradu Vibo Valentia, Patrizia Serena Pasquin, te dva istražna suca koji su surađivali sa sutkinjom Pasquin. 

Vezani članci Krušlin pušten na slobodu - 3 VIDEO Dva osječka suca i Drago Tadić idu u istražni zatvor, donesena odluka i za braću Mamić. Krušlin išetao iz zgrade Županijskog suda Ivana Petrović u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Ivana Petrović o Mamićevim optužbama: "Ispada da nije bilo svega ovoga, odnosno da nije sve došlo u medije, ne bi se ništa ni znalo"

Uhićeni su članovi mafijaškog klana Mancuso, koji je smatran glavnim u Vibo Valentiji i okolici. Također su uhićena i dva odvjetnika.

Sutkinja, suci i odvjetnici optuženi su za korupciju. Prema istrazi protumafijaškog tužiteljstva u Salernu, a uhićenja je potpisao istražni sudac u tom gradu, proizlazi da je mafija korumpirala odvjetnike i suce u Vibo Valentiji, pa je klan Mancuso mogao "legalno" provoditi svoju poduzetničku i trgovinsku aktivnost.

Mafija zvana n'drangeta, specijalizirana je za krijumčarenje droga i reketiranje, ima sjedište u Calabriji, ali je djelovanje proširila i na sjevernu i južnu Ameriku, Albaniju, Tursku i sjever Afrike, a
ogranke ima i u Francuskoj, Njemačkoj, Nizozemskoj i Australiji.