Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Italija: Uhićeni mafijaši, ali i suci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska policija provela je ujutro na jugu Italije operaciju protiv mafije u Calabriji, zvane 'ndrangheta', uhitivši dvadesetak osoba među kojima i jednu sutkinju, dva istražna suca i odvjetnike.

Operacija je razotkrila koliko se mafija infiltrirala i u institucije na jugu Italije. Uhićena je sutkinja u gradu Vibo Valentia, Patrizia Serena Pasquin, te dva istražna suca koji su surađivali sa sutkinjom Pasquin. 

Pročitajte i ovo Pedro Sanchez sa suprugom sumnjiče ju za korupciju Španjolski premijer povlači se s javnih dužnosti nakon što je otvorena istraga protiv njegove supruge Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara?

Uhićeni su članovi mafijaškog klana Mancuso, koji je smatran glavnim u Vibo Valentiji i okolici. Također su uhićena i dva odvjetnika.

Sutkinja, suci i odvjetnici optuženi su za korupciju. Prema istrazi protumafijaškog tužiteljstva u Salernu, a uhićenja je potpisao istražni sudac u tom gradu, proizlazi da je mafija korumpirala odvjetnike i suce u Vibo Valentiji, pa je klan Mancuso mogao "legalno" provoditi svoju poduzetničku i trgovinsku aktivnost.

Mafija zvana n'drangeta, specijalizirana je za krijumčarenje droga i reketiranje, ima sjedište u Calabriji, ali je djelovanje proširila i na sjevernu i južnu Ameriku, Albaniju, Tursku i sjever Afrike, a
ogranke ima i u Francuskoj, Njemačkoj, Nizozemskoj i Australiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene