Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Državni tužitelj

Italija:Tužitelj protiv mafije ide u politiku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni tužitelj sa Sicilije Antonio Ingroia napustio je svoj položaj borca protiv mafije kako bi se kandidirao na izborima, jer smatra da se političari doživjeli potpuni neuspjeh u borbi protiv organiziranog zločina, korupcije i poreznih prijevara koje nanose golemu štetu gospodarstvu.

Ingroia, koji predvodi Građansku revoluciju, najljeviju opciju na izbornoj sceni, tvrdi da mu je još uvijek aktualni premijer Mario Monti opasniji politički protivnik od Silvija Berlusconija, za kojeg smatra da nema izgleda za pobjedu na izborima koji će se održati 24. i 25. veljače.

Iako je Berlusconi, po Ingroinim riječima, glavni protivnik ljevice, "Talijani su nakon 20 godina, nasreću, cijepljeni protiv njega".

Monti je za njega politički opasniji zbog toga što se sve izglednijim čini da će vođa Demokratske stranke (lijevi centar) Pier Luigi Bersani možda potražiti savez s njime kako bi ipak osvojio vlast i u slučaju da na samim izborima ne ostvare dovoljnu većinu za samostalno stvaranje vlade.

>> Monti najavio izmjene poreza na nekretnine

"Ne mogu sakriti svoje poštovanje i divljenje prema Montiju kao kompetentne i ozbiljne osobe koja razumije ekonomiju i baš iz tog razloga što je ugledniji u javnosti, on je i opasniji", rekao je Ingroia.

Njegovi neistomišljenici optužuju Ingroiju (53) za ekstremizam, ističići da način na koji je prije nešto više od mjesec dana napustio dosadašnji posao i iznenada ušao u izbornu kampanju otvara nova pitanja o političkim sklonostima i nedostatku nepristranosti talijanskog sudstva. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Silvio Berlusconi - 1 ima leukemiju 86-godišnji Silvio Berlusconi izašao iz bolnice nakon šest tjedana Silvio Berlusconi - 1 u 87. godini Preminuo je Silvio Berlusconi, zločesti dečko talijanske politike

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene