Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Talijansko mjesto Carovigno puno je turističkih vila izgrađenih u obliku svastike. Pokazale su to snimke iz zraka.


Gledajući turistički kompleks izgrađen devedesetih godina, u talijanskom mjestu Carovigno u regiji Puglia iz zraka lako je primijetiti kako su mnoge vile ondje izgrađene u obliku nacističkog simbola svastike, piše Repubblica.

Vezani članci Testiranje Počinju masovna testiranja: "Od petka će 70.000 stanovnika glavnog grada biti nasumično odabirano svaki treći dan za to istraživanje, jedinstveno u svijetu" Koronavirus u Italiji Italija treća zemlja s više od 30.000 mrtvih od koronavirusa, napokon zabilježen pad novooboljelih

Stranka Rifondazione comunista zatražlao je od lokalnih vlasti obrazloženje za ovakav izgled građevina. Gradonačelniku Carovignu Carmineu Pasqualeu Brandiju upućen je službeni zahtjev da se slučaj ispita i pronađu odgovorne osobe.

NOVI SKANDAL ZBOG SVASTIKE U Splitu zatvorena izložba

U zahtjevu se navodi kako treba otkriti tko je osoba koja je odobrila urbanističke planove koji su napravljeni osamdesetih godina, a potom i devedesetih izgradnja objekata u sramotnom obliku.

Međutim, talijanski mediji naglašavaju kako će, čak i ako se otkrije tko je odgovoran za izgradnju vila u obliku svastike biti veoma teško ako ne i nemoguće ukloniti čitav kompleks vila koji se nalazi vrlo blizu plaže.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook