Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crvena strijela ide do 400 km/h

Italija predstavlja najbrži vlak u Europi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najbrži vlak u Europi, talijanski supervlak 'Frecciarossa 1000' koji vozi brzinom od 400 kilometara na sat, bit će predstavljen u utorak navečer na specijaliziranom sajmu u Berlinu, objavili su u utorak talijanski mediji.

'Frecciarossa 1000' (crvena strijela) prelazit će od 2014. godine 600 kilometara udaljenosti između Rima i Milana za dva sata i 20 minuta, što je za 40 minuta manje nego sada, objavio je list La Stampa. Vlak je sagradio talijanski proizvođač AnsaldoBreda, tvrtka kćer koncerna Finmeccanica, u suradnji s talijanskom podružnicom tvrtke Bombardier.

Pročitajte i ovo Ilustracija VENDETA U ITALIJI Mafijaši su sve dovitljiviji: Imali su lukav plan kako da otruju svećenika, ali im nije uspjelo Milan u smogu veliko zagađenje zraka VIDEO Uzbuna u susjedstvu: Uvedena djelomična zabrana dizelskih vozila, ali to nije sve

>> Kina predstavila svoj najbrži vlak

Vlak je dug 202 metra, sastoji se od osam vagona s 465 mjesta, a novost je također da je riječ o najtišem vlaku na svijetu. Talijanske državne željeznice već su naručile 50 kompozicija 'Crvene strijele', što predstavlja investiciju od 1,5 milijardi eura. Željeznice time žele konkurirati talijanskoj zrakoplovnoj tvrtki Alitalia, ali i privatnoj konkurenciji.

>> Ovo je najbrži čovjek na svijetu - na sve četiri

Privatna željeznička tvrtka NTV najavila je da će od 3. listopada proširiti svoju mrežu. Uz vlak 'Italo', koji prometuje između Milana i Napulja i pritom postiže brzinu veću od 300 kilometara na sat, NTV će ponuditi i liniju od Milana prema Padovi i Veneciji novima vlakom, koji su talijanski mediji prozvali 'Ferrari na tračnicama'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene