Najmanje 9 ljudi je poginulo, a barem 8 ih se vodi nestalim nakon što je teško nevrijeme pogodilo regije Liguriju i Toskanu na sjeveru Italije.


Italija zbraja štete zbog obilnih kiša koje su pale u protekla 24 sata. Gradovi Monterosso, Cinque Terre i Borghetto Vara su najteže pogođeni poplavama uzrokovanim nevremenom, a još nekoliko gradova odsječeno je zbog blokiranih cesta i srušenih mostova. Mulj i voda prekrili su ceste, prekinuli dovod električne energije i oštetili telefonske linije.

Vezani članci Zračna luka u Italiji, ilusracija Popuštanje mjera zbog ljetnog turizma - od nedjelje lakše kod susjeda: "Dugo smo čekali ovaj potez" Slika nije dostupna Veliko nevrijeme u Beogradu: Poplavljeni dječji vrtići, zarobljeni tramvaji, 6000 kućanstava bez struje

Informacije o stradalima su proturiječne. BBC i AFP javljaju kako lokalne vlasti vjeruju da je poginulo najmanje 9 osoba te da ih se još osmero smatra nestalima. Talijanska novinska agencija ANSA i list La Repubblica pak javljaju kako je smrtno stradalo pet osoba te da se šest osoba vode kao nestale.

Talijanske vlasti apelirale su na stanovnike Ligurije i Toskane da ne izlaze iz svojih kuća, a na teren je psolana i vojska. 

Budući da je nevrijeme najavljeno za cijelu Italiju, rimski gradonačelnik stavio je vatrogasce i službe spašavanja u stanje pripravnosti. Prošli četvrtak Rim je pogodila jaka oluja praćena pijavicama.