Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Italija: Među 57 uhićenih mafijaša i regionalni povjerenik za turizam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U velikoj protumafijaškoj operaciji talijanska policija i karabinjeri uhitili su jučer 57 osoba osumnjičenih za pripadanje 'ndrangheti', mafijaškoj organizaciji u Calabriji, a među uhićenima je i povjerenik za turizam te regije.

Uhićene osobe su optužene za krijumčarenje droge, pranje novca koji su dobili nezakonitim aktivnostima u građevinarstvu i trgovini nekretninama, za krijumčarenje ukradenih automobila, reciklažu ukradenih bankarskih čekova, iznuđivanje i nezakonito sudjelovanje u poslovima dobivenima od državnih ustanova. 

Pročitajte i ovo Vozilo talijanske policije Velika racija Talijanska policija uhitila 55 mafijaša: Pogledajte na što su iskoristili ilegalno zarađen novac Suđenje Ndrangheta kraj mega procesa Na suđenju najmoćnijoj mafijaškoj obitelji otkrivene jezive tajne: Koga su čekale kozje glave pred vratima i mrtvi štenci

Istragom je koordiniralo protumafijaško tužiteljstvo u Perugi, u središtu Italije, a uhićenja su provele specijalne postrojbe karabinjera (Naos) u regiji Calabriji.

Među uhićenim osobama je i regionalni povjerenik Pasquale Tripodi (51), iz stranke demokršćanske unije UDEUR, bivšeg ministra pravosuđa Clementea Mastelle. Tripodi je regionalni povjerenik Calabrije za turizam i proizvodne aktivnosti.

Uhićeni su i gradonačelnik mjesta Staiti, dogradonačelnik mjesta Brancaleone i komunalni tehničar iz Reggia Calabrije. Tripodi je oženjen i ima dvije kćerke, te je liječnik otorinolaringolog u bolnici Melito Porto Salvo. Bio je svojedobno pokrajinski tajnik nestale Demokršćanske stranke, koja se raspala u više manjih stranaka, a Tripodi je od tih malih stranaka izabrao za sebe UDEUR.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene