Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolesna studentica

ŠOKANTNA RASPRAVA: Zahvalila se na testiranju na životinjama pa je 'zasuli' željama da je umrla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladu studenticu iz Padove koja boluje od četiri rijetke genetske bolesti, na Facebooku su izvrijeđali nakon što je branila klinička testiranja na životinjama, čime je izazvala polemiku u Italiji.

U poruci na svom Facebook profilu Caterina Simonsen, studentica veterine i vegetarijanka, napisala je 21. prosinca: "Ja Caterina S. (25) zahvalna sam istraživanju, koje uključuje i testiranja na životinjama, jer bez njega bih umrla u dobi od 9 godina".

Pročitajte i ovo Vuk - 2 Udruge upozoravaju Uhićen splitski psihijatar zbog mučenja 67 pasa i dva vuka: "Kakvi su to ljudi? To su neljudi!" Okupljanje inicijative Mihaela Berak Pet mjeseci kasnije: Inicijativa traži ostavke zbog 'šutnje' u slučaju ubojstva osječke studentice

Nekoliko sati nakon te poruke, primila je 500 uvreda i 30 poruka sa željama da je umrla od osoba koje su se predstavile kao zaštitnici životinja.

Primila je poruke tipa "I da sutra moraš umrijeti, ne bih žrtvovao svoju crvenu ribicu", ili "Možda si trebala umrijeti, na planetu bi bilo ljudsko biće manje i životinja više".

"Moja jedina greška je što sam željela pokazati kako se živi s mojim bolestima", rekla je.

ŠOKANTNE SNIMKE Pogledajte kako se radnici na farmi ponašaju prema kravama

Caterina je primila i poruke podrške, među ostalima i od novog čelnika Demokratske stranke i gradonačelnika Firenze Mattea Renzija.

Iz svog bolničkog kreveta, lica pokrivenog maskom za kisik, mlada žena je izjavila da je jako umorna. U nedjelju je stavila novi video na Facebook u kojem objašnjava svoja gledišta.

List La Stampa je u uvodniku kritizirao "virtualno kamenovanje" i upozorio da nije prihvatljivo da se u zaštiti životinja ponaša nehumano. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene