Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Talijanska je policija uhitila 67 osoba i zaplijenila imovinu vrijednu oko 250 milijuna eura u akciji provedenoj u nekoliko talijanskih regija, organiziranoj protiv članova kalabrijske mafije 'Ndranghete', izvijestila je policija.


Operacija je provedena pod nazivom 'Santa Tecla', po ulici u središtu Milana u kojoj su se okupljali članovi grupe, stoji u priopćenju. Akcija je provedena u Kalabriji i u Lombardiji, no i u drugim dijelovima Italije.

Privedene osobe optužene su za povezanost s mafijom, iznuđivanje, kamatarenje i trgovinu drogom. Istraga je provedena u suradnji sa svjedocima pokajnicima koji su napustili organizaciju. Oni su otkrili informacije o 'sustavnom iznuđivanju' koje su članovi mafije provodili prema lokalnim poduzetnicima i posao trgovine drogom na sjeveru Italije, izvijestila je talijanska agencija Ansa.

Vezani članci Neredi u Kongresu Poslijedice juriša na Kongres: Zasad 13 optužnica zbog nereda i napada, među njima i šaman QAnon Slika nije dostupna Papa se okomio na najbogatiju i najrašireniju mafiju

U posljednjih je nekoliko desetljeća 'Ndrangheta' postala najmoćnija među četirima talijanskim mafijaškim organizacijama - Camorri iz napuljske regije, sicilijanskoj Cosa nostri i najmanjoj Sacri coroni uniti iz južne pokrajine Apulije.

Po istraživanju talijanskog instituta Eurispes, zahvaljujući posebice trgovini drogom i oružjem 'Ndrangheta' je sklopila poslove vrijedne oko 44 milijarde eura. (Hina)