Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na izvoru pitke vode

Istražuje se uzrok: Tisuće mrtvih svinja pluta rijekom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 2.200 mrtvih svinja pronađeno je u rijeci Huang-pu, jednom od najvažnijih izvora pitke vode za grad grad Šangaj, izazivajući javno negodovanje zbog visoke razine onečišćenja okoliša.

Svinjske su strvine vjerojatno bačene u rijeku Huang-pu u pokrajini Zheijang, a očekuje se da će njihov broj biti još veći od početno navedenih 2.200, objavili su kineski mediji.

'Moramo djelovati brzo kako bismo ih sve uklonili zbog bojazni da bi mogle prouzročiti onečišćenje vode', rekla je u nacionalnom parlamentu u Pekingu ravnateljice šangajskog okružnog ureda za zaštitu okoliša Xu Rong.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tužan kraj potrage Tragedija u Londonu: Dječak nestao iz kuće, pronađen u rijeci Temzi LIječnički tim tijekom operacije Izvedena rijetka transplantacija Veliki uspjeh riječkog KBC-a, muškarcu presadili bubrege bebe: "Malobrojni to mogu izvesti"

>> Kina skinula SAD s trona i postala najveća trgovinska sila

Prema medijskim izvješćima, vlasti istražuju kako se dogodilo da svinjske strvine dospiju u rijeku. Službenik u uredu za okoliš u Songjiangu odbio je zamolbu novinara Reutersa da komentira slučaj.

Gradske vlasti u Šangaju u priopćenju na web stranici objavile su da radnici nastavljaju skupljati strvine iz rijeke, te da vlasti kontroliraju kvalitetu vode iako nije uočeno onečišćenje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene