Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponižavajuće fotografije

Istraživanje u Velikoj Britaniji: Seksistički stereotipi na naslovnicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Seksistički stereotipi, ponižavajuće fotografije žena i muška imena potpisana ispod članaka dominiraju naslovnicama britanskih novina, pokazalo je istraživanje organizacije Women in Journalism (WiJ).

Prema analizi devet nacionalnih novina tijekom četiri tjedna od ponedjeljka do subote, novinari su napisali 78 posto svih članaka na naslovnici i muškarci su činili 84 posto spomenutih ili citiranih u glavnim člancima.

>> Muškarce više privlače pametne nego zgodne žene

Jedine žene koje su bile redovito fotografirane u tom razdoblju su vojvotkinja od Cambrigea, njezina sestra Pippa Middleton i žrtva zločina Madeleine McCann. Tri najčešće fotografirana muškaraca su bili Simon Cowell, čija je biografija objavljena tog mjeseca, Nicolas Sarkozy, koji se natjecao na izborima, i princ William.

Istraživanje WiJ-a blisko odražava studiju koju je proveo Guardian prošle godine, a koja je otkrila da su u tipičnom mjesecu 78 posto novinskih članaka napisali muškarci, 72 posto suradnika Question Timea su muškarci i 84 posto novinara i gostiju na programu Today Radija Four su također muškarci. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Od The Timesa do Rolling Stonea Najkontroverznije novinske naslovnice u povijesti Slika nije dostupna Zabranjeni rock coveri Omoti albuma koje ne biste smjeli vidjeti

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene