Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Propusti u čelništvu

Istraga u Bengaziju: Ubijeni američki veleposlanik imao neadekvatno osiguranje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osiguranje američke diplomatske misije u Bengaziju, u kojoj je 11. rujna ubijen veleposlanik i tri osobe, bilo je neadekvatno a odgovornost za to leži u sustavnim propustima u State Departmentu, pokazuju rezultati istrage objavljeni u Washingtonu.

Istraga navodi propuste 'u čelništvu i upravljanju' dva ureda u State Departmentu, slabu koordinciju dužnosnika u Washingtonu i 'pravu konfuziju' na terenu oko pitanja tko je odgovoran i tko ima ovlasti za donošenje političkih i sigurnosnih odluka.

>> Sarah Palin rasističkim izrazom optužila Obamu da laže o napadima u Bengaziju

U napadu je ubijen američki veleposlanik Christopher Stevens i tri Amerikanca a incident je izazvao politički skandal koji su republikanci iskoristili kao povod za napad na predsjednika Baracka Obamu tijekom predizborne kampanje.

Državna tajnica Hillary Clinton u pismu koje je priloženo zaključcima istrage kaže da će prihvatiti sve preporuke. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Ivica Kropek, voditelj Službe općeg kriminaliteta policije Dva ubojstva Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje, a policija otkrila i što se zna o ubojstvu na Srednjacima Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene