Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osiguranje američke diplomatske misije u Bengaziju, u kojoj je 11. rujna ubijen veleposlanik i tri osobe, bilo je neadekvatno a odgovornost za to leži u sustavnim propustima u State Departmentu, pokazuju rezultati istrage objavljeni u Washingtonu.


Istraga navodi propuste 'u čelništvu i upravljanju' dva ureda u State Departmentu, slabu koordinciju dužnosnika u Washingtonu i 'pravu konfuziju' na terenu oko pitanja tko je odgovoran i tko ima ovlasti za donošenje političkih i sigurnosnih odluka.

>> Sarah Palin rasističkim izrazom optužila Obamu da laže o napadima u Bengaziju

U napadu je ubijen američki veleposlanik Christopher Stevens i tri Amerikanca a incident je izazvao politički skandal koji su republikanci iskoristili kao povod za napad na predsjednika Baracka Obamu tijekom predizborne kampanje.

Državna tajnica Hillary Clinton u pismu koje je priloženo zaključcima istrage kaže da će prihvatiti sve preporuke. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Hillary pred senatorima izgubila živce, lupala šakama o stol Slika nije dostupna Bijela kuća odmah znala da su militanti napali u Bengaziju