Francuski su tužitelji zbog optužbi za seksualno napastovanje otvorili istragu protiv papinskog nuncija u Francuskoj monsinjora Luigija Venture, potvrdili su pravosudni izvori u petak.

Galerija


Optužbe je prvi objavio list Le Monde koji je naveo da je Ventura (74) optužen da je više puta dodirivao mladog gradskog dužnosnika za vrijeme primanja u pariškoj gradskoj vijećnici.

Vezani članci Publika na koncertu, ilustracija - 1 Rock prodrmao Pariz: Pet tisuća ljudi na koncertu sudjelovalo u velikom eksperimentu Neispravni umetci za grudi - 3 Više od 2500 žena podiglo tužbu: Sud žrtvama neispravnih umetaka za grudi odredio odštetu

Apostolski nuncij je zapravo veleposlanik Vatikana u Francuskoj.

Ventura je prije toga služio kao nuncij u Bjelokosnoj Obali, Burkini Faso, Nigeru, Čileu i Kanadi.

Katolička crkva u previranjima je zbog velike krize uzrokovane optužbama za seksualno napastovanje, nakon niza nedavnih skandala u Čileu, Sjedinjenim Državama, Njemačkoj, Australiji i drugdje.

Sljedeći tjedan papa Franjo bit će domaćin posebnog summita posvećenog prevenciji svećeničkog zlostavljanja djece kojemu će prisustvovati poglavari katoličkih crkvenih organizacija širom svijeta. (Hina)