Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Luigi Ventura

Istraga protiv papinskog nuncija u Francuskoj: Neprimjereno dodirivao mladog gradskog dužnosnika u vijećnici

Luigi Ventura (Foto: AFP)
Luigi Ventura (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Luigi Ventura (Foto: AFP) Luigi Ventura (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Luigi Ventura (Foto: AFP) Galerija 1/2 >>
Francuski su tužitelji zbog optužbi za seksualno napastovanje otvorili istragu protiv papinskog nuncija u Francuskoj monsinjora Luigija Venture, potvrdili su pravosudni izvori u petak.

Optužbe je prvi objavio list Le Monde koji je naveo da je Ventura (74) optužen da je više puta dodirivao mladog gradskog dužnosnika za vrijeme primanja u pariškoj gradskoj vijećnici.

Pročitajte i ovo Zec, Ilustracija U Francuskoj Divlji zečevi preplavili grad: Gradonačelnik pronašao rješenje, brojni užasnuti - "Ovo je skandalozno!" Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim

Apostolski nuncij je zapravo veleposlanik Vatikana u Francuskoj.

Ventura je prije toga služio kao nuncij u Bjelokosnoj Obali, Burkini Faso, Nigeru, Čileu i Kanadi.

Katolička crkva u previranjima je zbog velike krize uzrokovane optužbama za seksualno napastovanje, nakon niza nedavnih skandala u Čileu, Sjedinjenim Državama, Njemačkoj, Australiji i drugdje.

Sljedeći tjedan papa Franjo bit će domaćin posebnog summita posvećenog prevenciji svećeničkog zlostavljanja djece kojemu će prisustvovati poglavari katoličkih crkvenih organizacija širom svijeta. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene