Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Istječe nafta na platformi u Sjevernom moru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Norveška energetska grupa StatoilHydro objavila je u subotu da je došlo do velikog istjecanja nafte na njezinu naftnom polju Statfjord u Sjevernom moru i da su s platforme A, na kojoj još curi nafta, evakuirani svi radnici osim onih za izvanredne situacije.

"Situacija je ozbiljna", priopćila je kompanija, dodajući kako u incidentu nema ozlijeđenih niti nestalih te da su angažirane ekipe za uklanjanje nafte.

Pročitajte i ovo Zeleno more u Rovinju Službeno objašnjenje Neobičan prizor uznemirio građane: More je totalno pozelenjelo, doznajemo o čemu je riječ Slika nije dostupna Brod i naftna platforma jedva izbjegli sudar

"Nafta curi iz jednog ili nekoliko spremnika za naftu. Iz sigurnosnih razloga naftu se pušta u more", kaže se u priopćenju StatoilHydra.

Na platformi se u trenutku incidenta nalazilo 217 ljudi.

Naftno polje Statfjord, koje se nalazi na norveško-britanskoj granici, nekoć je bilo najveće naftno polje u Sjevernom moru. Proizvodnja na tri platforme smanjila se s godinama s 850.000 barela dnevno koliko je iznosila 1987. na 150.000 do 160.000 barela.

Nafta se proizvodi i na satelitskim poljima povezanim sa Statfjordom, tako da ukupna proizvodnja na tim platformama iznosi oko 470.000 do 480.000 barela dnevno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene