Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Priča Dragana Milenkovića jedna je od mnogih o hrabrim ljudima koje vrijedi ispričati. Sve je počelo kada je krenuo na posao.


Ovih dana puno je priča o hrabrim ljudima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije koji su napravili sve kako bi pomogli ugroženima u poplavi. Jedna takva je i priča o Draganu Milenkoviću iz Obrenovca koji je sa suprugom i četvero djece smješten u jedno od  prihvatilišta.

Vezani članci Danijela Dolenec, zamjenica gradonačelnika Zagreba Dolenec obećala: "Dio gradskih stanova dat ćemo skloništima za žene" Ilustracija Hrvatski doktori izliječili trudnicu s komplikacijama vrlo rijetke bolesti: ''Ovakav slučaj nije viđen godinama''

U petak ujutro on je s bratom krenuo na posao, a na putu do tamo spriječila ih je voda u dijelu Obrenovca. Kada su izašli iz auta čuo je pozive u pomoć. U obližnjoj zgradi žena se porađala.

I vi možete pomoći poplavljenima! Evo što im je sada najpotrebnije!

Iako su svi stajali i čekali pomoć,  Dragan, i sam otac, nije imao strpljenja pa je s bratom, kroz vodu koja im je sezala do struka, otišao do tih ljudi.

Sreća u nesreći bio je limeni čamac koji su ugledali u blizini. Uskoro je stigla i policija, a onda su ženu prenijeli u čamac. On, njegov brat, ženin suprug i policajci gotovo dva kilometara gurali su čamac u kojem je žena, kojoj je već pukao vodenjak, vrištala od bolova.

Gradom se širi smrad, ljudi nose maske, ulice prekrivene smećem...

Odustajali nisu ni kada im je voda na nekim predjelima sezala do vrata, a nakon dva kilometra naišli su na vozilo Hitne pomoći koja je preuzela brigu za trudnicu.

Inače, u beogradskim prihvatilištima smješteno je oko pet tisuća ljudi, a svatko od njih ima svoju priču koju vrijedi ispričati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju