Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žena terorista

ISPOVIJEST BIVŠE SUPRUGE Život s najtraženijim zločincem na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saja al-Dulaimi podsjetila se kako je to kad ti je suprug Abu Bakr al-Baghdadi.

Bila je u braku s najtraženijim čovjekom na svijetu - vođom ISIS-a. U svom prvom intevjuu od puštanja iz libanonskog zatvoran prošle godine, Saja al-Dulaimi podsjetila se kako je to kad ti je suprug Abu Bakr al-Baghdadi. Također, ispričala je i čega se boji kada je u pitanju njihova kći.

Pročitajte i ovo Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji Vladimir Putin Jedanaestero pritvorenih "Jeste li sigurni?" Rusija ne vjeruje da je za pokolj u Moskvi odgovorna Islamska država, prstom upiru na drugu stranu

Novinari švedske podržnice CNN-a s ovom su 28-godišnjakinjom razgovarali na tajnoj lokaciji u blizini granice Libanona i Sirije.

Rekla je da Baghdadi u vrijeme kad su se vjenčali nije bio terorist željan krvi.  'Udala sam se za normalnu osobu, sveučilišnog predavača. On je bio obiteljski čovjek', rekla je Dulaimi koja je supruga morala dijeliti s još jednom ženom.

Baghdadi je odlazio na posao, a onda se vraćao kući - obitelji. Bio je, kaže bivša supruga, sjajan, idealan otac. Ipak, par međusobno nije razgovarao kao drugi parovi. Dulaimi kaže da je razlog bila njegova tajanstvena osobnost. Bilo je teško i živjeti uz još jednu suprugu. Prije sedam godina brak je bio gotov. Pobjegla je od Baghdadija nakon što je zatrudnjela. Ne iznoseći detalje, na pitanje zašto odgovorila je tek 'nisam bila sretna'. Kaže da ga nije ni voljela, a dokaz tome je činjenica da je pobjegla.

Nekoliko puta Baghdadi ju je pokušao vratiti, ali njezina odluka bila je konačna. Zadnji put razgovarali su 2009. godine. Nije mu rekla za kći, ali kasnije je ipak doznao i poručio joj da će ju uzeti ako se ponovno uda.

Dulaimi je zabrinuta za sigurnost svoje kćeri. Nada se da će se djevojčica obrazovati u inozemstvu. 'Ona je sada ta koja pati. Na svojim ramenima nosi svjetsku katastrofu', priča o kćeri s kojom želi živjeti u Europi.

'Čak i ako joj je majka bila udana za terorista, što je ona tu kriva', dodaje Dulaimi koju rastužuje činjenica da će se na nju uvijek gledati kao na bivšu Baghdadijevu suprugu. 'Označava me se kao teorista, a daleko sam od svega toga', objašnjava.

'Gdje je tu moja krivnja ako sam bila u braku s njim 2008. godine? Danas smo razvedeni. Ja sam bila ta koja je njega ostavila, ne obrnuto', priča.

'Ja sam žena koja je prošla kroz puno toga i morala sam patiti u zatvoru', priča Dulaimi koja je uhićena u Libanonu u prosincu 2014. dok je pokušavala ući u zemlju iz Sirije. Danas se samo želi negdje skrasiti.

'Da sam htjela živjeti s njim, živjela bih kao princeza. Mogla sam se useliti s njima i imati hrpu novca, ali ja ne želim novac. želim živjeti u slobodi kao svi drugi', kaže, prenosi CNN.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene