Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od srijede ispitano 3.500 svjedoka

Novi detalji strašnog napada u Londonu, otkriveno pravo ime napadača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska policija objavila je nove detalje o napadu koji se dogodio na parlament u srijedu, tijekom kojeg je Khalid Masood ubio četiri osobe.

Od ozlijeđenih u srijedu, kada se napadač automobilom zaletio u ogradu britanskog parlamenta, još su dvoje osobe hospitalizirane i u teškom su stanju. Radi se o dva policijska službenika.

Pročitajte i ovo Napad psa Prekršajni nalog U Slavoniji pas napao i ugrizao dijete: Vlasnik ga ostavio u dvorištu, ali napravio veliku pogrešku Ilustracija, djeca u školi Nakon svađe Drama u zagrebačkoj školi: Učenik prijetio da će donijeti pušku

Prema najnovijim policijskim izvještajima, tijekom noći uhićene su dvije osobe, a jedna je puštena uz jamčevinu, što znači da je trenutačno ukupno pritvoreno devet osoba.

U tijeku je pet pretraga, a 16 ih je zaključeno. Tijekom ovih pretraga zaplijenjeno je 2700 predmeta. Policija je od srijede do sada razgovarala s 3500 svjedoka i pregledala stotine snimki koje su im dostavili svjedoci vezano uz ovaj događaj.

Ustanovili su da je napadačevo ime koje je dobio pri rođenju bilo Adrian Russell. Tijekom života je koristio više imena, uključujući i Adrian Ajao kad se njegova majka preudala u vrijeme dok je bio maleni dječak.

Istražuje se je li Masood djelovao sam ili je imao suradnike. "Naša se istraga fokusira na njegovu motivaciju, njegove aktivnosti i njegove suradnike", rekao je Rowley.

Još uvijek se pokušava ustvrditi je li za ovaj napad od nekoga dobio upute, stoga mole sve građane koji su bilo što znali o njemu ili im je poznato gdje se kretao, da se jave policiji.

Podsjetimo, u srijedu popodne 52-godišnji Khalid Masood, koji je poznat policiji i bio je osuđivan, automobilom je na Westminsterskom mostu pregazio dvadesetak osoba, zaletio se u ogradu parlamenta, izašao iz automobila i nožem krenuo na parlament. Pritom je na smrt izbo policajca koji je čuvao posjed. Ubijen je dok se pokušavao domoći zgrade parlamenta, a iza sebe je ostavio četiri mrtve osobe. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene