Britanska policija objavila je nove detalje o napadu koji se dogodio na parlament u srijedu, tijekom kojeg je Khalid Masood ubio četiri osobe.


Od ozlijeđenih u srijedu, kada se napadač automobilom zaletio u ogradu britanskog parlamenta, još su dvoje osobe hospitalizirane i u teškom su stanju. Radi se o dva policijska službenika.

Vezani članci Španjolska policija, ilustracija VIDEO Ulično slavlje 40.000 mladih izmaklo kontroli: Ozlijeđene 43 osobe, 20 uhićenih te je prijavljen slučaj seksualnog napastovanja Ubojstvo u Mlinovima - 3 Zločin u Mlinovima: Cure detalji slučaja, osumnjičeni je djeci prvo dao koktel lijekova?

Prema najnovijim policijskim izvještajima, tijekom noći uhićene su dvije osobe, a jedna je puštena uz jamčevinu, što znači da je trenutačno ukupno pritvoreno devet osoba.

U tijeku je pet pretraga, a 16 ih je zaključeno. Tijekom ovih pretraga zaplijenjeno je 2700 predmeta. Policija je od srijede do sada razgovarala s 3500 svjedoka i pregledala stotine snimki koje su im dostavili svjedoci vezano uz ovaj događaj.

Ustanovili su da je napadačevo ime koje je dobio pri rođenju bilo Adrian Russell. Tijekom života je koristio više imena, uključujući i Adrian Ajao kad se njegova majka preudala u vrijeme dok je bio maleni dječak.

Istražuje se je li Masood djelovao sam ili je imao suradnike. "Naša se istraga fokusira na njegovu motivaciju, njegove aktivnosti i njegove suradnike", rekao je Rowley.

Još uvijek se pokušava ustvrditi je li za ovaj napad od nekoga dobio upute, stoga mole sve građane koji su bilo što znali o njemu ili im je poznato gdje se kretao, da se jave policiji.

Podsjetimo, u srijedu popodne 52-godišnji Khalid Masood, koji je poznat policiji i bio je osuđivan, automobilom je na Westminsterskom mostu pregazio dvadesetak osoba, zaletio se u ogradu parlamenta, izašao iz automobila i nožem krenuo na parlament. Pritom je na smrt izbo policajca koji je čuvao posjed. Ubijen je dok se pokušavao domoći zgrade parlamenta, a iza sebe je ostavio četiri mrtve osobe.