Obavijesti Video Pretražite Navigacija

"Ismail Ax" mobilizirao surfere diljem svijeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svijet je krenuo u potragu za značenjem izraza 'Ismail Ax' koji je ispisan crvenom tintom na ruci ubojice iz Virginije.

Ove dvije riječi, koje su Cho Seung Huiju očito bile veoma važne, dovele su do masovnog pretraživanja interneta kako bi im se odredilo značenje koje bi se eventualno moglo povezati s ovim najgorim zločinom u povijesti američkog školstva.

Pročitajte i ovo Ilustracija što se dogodilo? Ubojica mladog Splićanina na hitnu dovezen s ozljedama glave i čeljusti: Prebacili ga u drugi zatvor Intervencija policije tijekom pucnjave u Pragu Masakr u Pragu VIDEO Policija objavila dramatične snimke, Češka oplakuje žrtve: "To je strašno, ne mogu ni govoriti"

Odmah nakon što je web site Chicago Tribunea objavio informaciju o ovoj misteriozmoj sintagmi, internetska publika se dala na posao. Iznesene su mnoge teorije o njihovom mogućem značenju. 

Tisuće surfera ponudilo je svoja objašnjenja, a milijuni su ih pročitali i komentirali. 

ChicagoTribune.com, nakon objave informacije o misterioznom izrazu, zabilježio je najveću posjećenost sajta ikada. Stranica je u jednom satu imala više od 524 tisuće posjetitelja. 

Jedna od teorija je da riječi dolaze iz Kur'ana odnosno iz priče koja govori o Ibrahimu i njegovom sinu Ismailu. 

Upravo je ova teorija i najprihvaćenija jer se mnogi pitaju je li masakr možda bio inspiriran islamskim terorističkim napadima. 

Druge dvije teorije dolaze iz književnosti, a s obzirom da se zna kako je Cho na sveučilištu studirao engleski jezik i književnost, moguće je da je upravo na tom području pronašao inspiraciju za svoj zločin. 

Tako je u noveli Jamesa Fenimorea Coopera, 'The Prairie', Ishmael Bush prikazan kao odmetnik i ratnik koji nosi glavni simbol zla - sjekiru (axe). 

Druga poveznica s književnošću je lik Ishmael iz knjige 'Moby Dick'. 

Ostale teorije nagađaju kako se radi o ubojičinom nadimku kojeg je koristio tijekom igranja video igara na internetu, kao i da se radi o imenu jednog turskog hip-hopera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene