Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Islamska država u ponedjeljak je preuzela odgovornost za niz napada na policijske snage u ruskoj regiji Čečeniji u kojima je ozlijeđeno nekoliko policajaca.


Dva napadača naoružana nožem pokušala su ući u policijsku postaju u čečenskom okrugu Šalinski. Napali su i ozlijedili dvoje policajaca, otkrili su ruski istražitelji, a ruska agencija TASS piše kako su oba napadača ubijena.

Vezani članci Policijski očevid u Kozari Putevima Napad na policajce: Priveli dvojicu osumnjičenih, traga se za ostalima Slika nije dostupna Bombaši na biciklima ubili pet policajaca

U odvojenom incidentu u selu Mesker- Jurt mladi se muškarac s ruksakom raznio u policijskoj postaji, no nije nikoga ozlijedio.

U čečenskoj prijestolnici Groznom policija je otvorila vatru na vozača koji je automobilom pokušao pregaziti dva policajca. I on je ubijen.

Moskva je sa separatistima u toj većinski muslimanskoj republici od raspada Sovjetskog saveza 1991. vodila dva rata, no napadi ove vrste ipak su rijetki.

Ta regija sjeverno od Kavkaza i dalje je nestabilna, s visokom razinom nezaposlenosti i korupcije koje mnoge mlade gura prema radikalnom islamu.

Čečenski čelnik Ramzan Kadirov koji je u vrijeme napada bio na putu u Saudijsku Arabiju rekao je kako im je cilj bio baciti sjenu na muslimanski blagdan Kurban-bajram. (Hina)