Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukrali 40 kg urana

Islamska država ima prljavu bombu - I njome prijete zapadnim zemljama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fanatici Islamske države tvrde kako su izradili prljavu bombu nakon krađe 40 kilograma urana iz iračkog sveučilišta.

Militanti su se o ovom svom 'ponosu' pohvalili na Twitteru, a jedan od njih je čak komentirao kako bi se ta bomba mogla isprobati na Londonu. Sve ovo se dogodilo četiri mjeseca nakon što je zabilježen nestanak urana sa sveučilišta u Mosulu.

Među ekstremistima koji su putem Twittera prijetili zapadnim zemljama nalazi se i britanski stručnjak za eksplozivne naprave Hamayun Tariq, koji se iz svog doma u Dudleyu preselio na Bliski istok 2012. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Međunarodna koalicija Novi francuski udari na IS u Iraku, Pariz želi pojačati ofenzivu Slika nije dostupna Poginuo u napadu IS POTVRDIO Jihadi John je mrtav!

KRVAVI NOVAC Evo koliko teroristi zarađuju na otmicama i otkupninama!

Koristeći muslimansko ime Muslim-al-Britani, na Twitteru je napisao: 'Islamska država ima prljavu bombu. Pronašli smo nešto radioaktivnog materijala na sveučilištu u Mosulu'.

'Saznat ćemo što su prljave bombe i što mogu učiniti. Također ćemo raspraviti što bi se moglo dogoditi ako jedna od njih eksplodira u javnosti. Ova vrsta bombe mogla bi biti izuzetno razorna ukoliko eksplodira u Londonu. Bila bi razornija od destruktivnog oružja' napisao je Muslim-al-Britani na Twitteru, nakon čega mu je suspendiran njegov progil na toj društvenoj mreži.

No, osim njega, o ovoj prljavoj bombi pisali su na Twitteru još neki džihadisti.

'IS je potvrdila da imamo prljavu bombu s radioaktivnim materijalom sa sveučilišta u Mosulu! Mašala', stoji na Twitteru.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene