Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Džihadistička propaganda

Islamska država: Braća El Bakraoui su organizatori napada u Parizu i Bruxellesu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bombaši samoubojice, braća Ibrahim i Khalid El Bakraoui koji su poginuli u napadima u Bruxellesu 22. ožujka, organizirali su te napade i napad u Parizu 13. studenoga, tvrdi skupina Islamska država (IS).

U broju 14 časopisa na engleskom Dabiq, objavljenom na internetu u srijedu, IS piše o Khalidu El Bakraouiju: "On i njegov stariji brat Ibrahim počeli su sve pripreme za napade u Parizu i u Bruxellesu".

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jedanaestero pritvorenih "Jeste li sigurni?" Rusija ne vjeruje da je za pokolj u Moskvi odgovorna Islamska država, prstom upiru na drugu stranu Napad na koncertnu dvoranu u Moskvi Spašavali goli život Svjedoci o paklu koji su prošli u dvorani u Moskvi: "Svi su vrištali, svi su trčali. Bilo je strašno, poput noćne more"

U tekstu se navodi da su dvojica braće, dok su bili u zatvoru zbog počinjenja kaznenog djela, imali objavu i odlučili "živjeti za vjeru". Khalid El Bakraoui, zatvoren zbog niza nasilnih krađa automobila, više puta je sanjao da se zajedno s prorokom bori s nevjernicima, piše Dabiq čiji napisi nemaju potpisa.

"Dvojica braće su nabavila oružje i eksploziv", dodaje se u tekstu.

Časopis piše i da je za eksploziv bio zadužen Najim Laachraoui, diplomirani inženjer elektronike, koji se raznio u napadu na zračnu luku u Bruxellesu.

"Abou Idriss (njegovo ratno ime) je pripremio eksploziv za dva napada u Parizu i u Bruxellesu", navodi Dabiq. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene