Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bombaši samoubojice, braća Ibrahim i Khalid El Bakraoui koji su poginuli u napadima u Bruxellesu 22. ožujka, organizirali su te napade i napad u Parizu 13. studenoga, tvrdi skupina Islamska država (IS).


U broju 14 časopisa na engleskom Dabiq, objavljenom na internetu u srijedu, IS piše o Khalidu El Bakraouiju: "On i njegov stariji brat Ibrahim počeli su sve pripreme za napade u Parizu i u Bruxellesu".

Vezani članci Islamska država, ilustracija Islamska država u Iraku ponovno jača. "Vrlo su sofisticirani. Oni su sada kao Al-Kaida na steroidima" Borci ISIL-a - 2 ISIL-ovci dovedeni pred sud u Sarajevo: Svi tvrde da su nevini, određen im jednomjesečni pritvor

U tekstu se navodi da su dvojica braće, dok su bili u zatvoru zbog počinjenja kaznenog djela, imali objavu i odlučili "živjeti za vjeru". Khalid El Bakraoui, zatvoren zbog niza nasilnih krađa automobila, više puta je sanjao da se zajedno s prorokom bori s nevjernicima, piše Dabiq čiji napisi nemaju potpisa.

"Dvojica braće su nabavila oružje i eksploziv", dodaje se u tekstu.

Časopis piše i da je za eksploziv bio zadužen Najim Laachraoui, diplomirani inženjer elektronike, koji se raznio u napadu na zračnu luku u Bruxellesu.

"Abou Idriss (njegovo ratno ime) je pripremio eksploziv za dva napada u Parizu i u Bruxellesu", navodi Dabiq. (Hina)