Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gađali kongresnika Paynea

Islamistički pobunjenici raketirali zrakoplov SAD-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Somalski pobunjenici danas su ispalili raketu na zrakoplov američkog kongresnika Donalda Paynea u trenutku kada je ovaj trebao poletjeti iz somalske prijestolnice, javile su agencije.

'Zrakoplov u kojemu je bio kongresnik trebao je poletjeti iz zračne luke u Mogadišu kada su počele padati granate. Jedna raketa je pala na područje zračne luke kada je Payneov zrakoplov trebao poletjeti, a još pet kada je otišao, ali nitko nije stradao', rekao je predstavnik policije u zračnoj luci u Mogadišu Abukar Hasan.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Donald Payne, član vanjskopolitičkog odbora Zastupničkog doma, doputovao je danas u Mogadiš, gdje se sastao sa somalskim premijerom, a zatim i s predsjednikom, rekao je glasnogovornik somalske vlade Abdulkadir Valajo. Oni su razgovarali o gusarskim napadima u somalskim vodama i o 'načinu pomoći međunarodne zajednice somalskoj prijelaznoj vladi', dodao je.

'Mislimo da ćemo uz stvarnu zauzetost sadašnje vlade i uz pomoć zemalja iz inozemstva svi zajedno moći riješiti probleme nezaposlenosti, u prosvjeti i problem gusarstva', rekao je Payne novinarima nakon razgovora, uoči odlaska iz Mogadiša. Somalska prijestolnica je među najpogibeljnijim gradovima u svijetu zbog čega ju američki dužnosnici nerado posjećuju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene