Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stradala četiri policajca

Islamisti u Nigeriji ubili osam osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U jednom baru u mjestu Potiskum na sjeveroistoku Nigerije su napadači, vjerojatno pripadnici islamističke skupine Boko Harum, iz vatrenog oružja u utorak ubili osam osoba od kojih su četvorica bili policajci, rekao je lokalni policijski dužnosnik.

'Napadači za koje se sumnja da su pripadnici islamističke sekte napali su bar i ubili osam osoba od kojih su četvorica bili policajci. Tijela ubijenih su smještena u općoj bolnici Potiskuma', rekao je agenciji Reuters Tanko Lawal, visoki policijski dužnosnik nigerijske države Yobe.

Sve nasilnija pobuna skupine Boko Harum postala je glavni sigurnosni problem za nigerijskog predsjednika Goodluck Jonathana i njegovu vlast, suočenu i s nemirima zbog rasta cijena goriva. Napad u gradiću Potiskum u nigerijskoj državi Yobe, dogodio se dana nakon nakon što su tri osobe ubijene u gradu Maiduguri, također na sjeveroistoku zemlje.

U Benin Cityju, na jugu Nigerije pet ljudi je ubijeno i više od 10.000 je raseljeno u napadima na muslimane i džamije koji traju od ponedjeljka. To je prvi val nasilja prema muslimanima na jugu Nigerije nakon sve brojnijih napada na kršćane na muslimanskom sjeveru zemlje tijekom posljednja dva tjedna, za koje je odgovornost preuzela islamska skupina Boko Haram. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Ilustracija pogledajte nove cijene Dobre vijesti za vozače: Od utorka jeftinije gorivo, dizel ispod deset kuna Žene i djevojke u kampu u Nigeriji (Foto: AFP) ČUDOM PREŽIVJELE Šokantna ispovijest žena spašenih od Boko Harama: Spasioci su se pokazali još gorima - "Silovali su nas i izgladnjivali..."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene