Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrđena autentičnost

Supruga britanskog taoca dobila dramatičnu poruku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Preklinjem Islamsku državu da se pridržava odluka svojeg suda. Oslobodite Alana, molim vas!', poručila je nesretna žena.

Supruga britanskog taoca Alan Henninga kojeg u Siriji drže islamisti primila je u ponedjeljak na svoju email adresu audio poruku u kojoj njezin muž moli za život.

No, i ona je poslala poruku onima koji su oteli Alana.

'Ja sam Barbara Henning, supruga Alana Henninga. I imam poruku za Islamsku državu. Primila sam snimku u kojoj Alan moli za život. Pokušavam doći do ljudi koji ga drže u zarobljeništvu. No, Islamska država kontinuirano odbija naše molbe za otvorenim dijalogom', stoji u njezinoj izjavi koja je objavljenja putem Ministarstva vanjskih poslova a prenosi Sky News.

Henning, bivši taksist, otet je prošle godine u Siriji dok je radio kao humanitarni djelatnik. U posljednjem video smaknuću koji su objavili islamisti kada je ubijen američki novinar Steven Sotloff, Alan Henning je naveden kao sljedeći zarobljenik kojeg će ubiti.

Pročitajte i ovo Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih

Islamska država zarađuje 3 milijuna dolara dnevno, evo kako

Barbara Henning je otkrila kako ima saznanja da je njezin suprug u Siriji, gdje mu se sudilo po šerijatskom zakonu, proglašen nevinim za špijuniranje i kako nije prijetnja Islamskoj državi.

'Preklinjem Islamsku državu da se pridržava odluka svojeg suda. Oslobodite Alana, molim vas!', poručila je nesretna žena.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene