Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Savjetnik velikog imama tvrdi

'Islam je protiv polaganja Bin Ladenova tijela u more'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islam je protiv polaganja tijela umrle osobe u more, izjavio je u ponedjeljak u Kairu dužnosnik Al-Azhara, najviše institucije sunitskih muslimana, nakon informacija prema kojima je Bin Ladenovo tijelo nakon ubojstva položeno u more.

'Ako je istina da je njegovo tijelo položeno u more, moram istaknuti da se to protivi islamskom učenju i običajima', rekao je za France Presse savjetnik velikog imama za međuvjerski dijalog Ahmada al-Tajeba, Mahmud Azab.

'Islam je u potpunosti protiv ovakve vrste ponašanja, jer islam ne prihvaća polaganje tijela u more, već samo polaganje tijela u zemlju bez lijesa. Prema tijelu umrle osobe treba se odnositi s dignitetom, bez obzira je li riječ o ubijenoj osobi ili nekome tko je umro prirodnom smrću. Treba poštovati tijelo bilo kojeg ljudskog bića, vjernika ili nevjernika, muslimana ili nemuslimana', rekao je.

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom djevojčice - 1 Nema rezultata Dankini krvnici tijelo su premjestili više puta? Policija će ponovno proći već pretraženo područje Danka Ilić "Nema tragova" Djed djevojčice Danke oglasio se u suzama: "Želim skinuti ljagu s obitelji, u meni i dalje tinja..."

Američki dužnosnici kazali su kako je tijelo Obame bin Ladena ubijenog u nedjelju u akciji američkih komandosa u Pakistanu, položeno u more. 'Uvjeravamo vas da se s tijelom postupalo u skladu s muslimanskom tradicijom. Tomu smo pristupili iznimno ozbiljno', rekao je visoki dužnosnik Obamine administracije. U skladu s muslimanskim običajima, tijelo prije pokopa trebaju oprati muškarci muslimanske vjeroispovijesti te ono treba biti pokopano što je prije moguće, obično u roku od 24 sata otkad je nastupila smrt. Tijelo se umata u bijelu plahtu.

>> Tijelo Osame bin Ladena bačeno u more

I iz pariške Velike džamije u ponedjeljak su rekli kako je polaganje posmrtnih ostataka jednog muslimana u more 'potpuno u suprotnosti sa svetim islamskim pravilima'. (/Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene