Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Meta su šijiti

ISIS opet udario na oslobođeni Mosul: U dva samoubilačka napada 74 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 74 osobe su poginule u četvrtak u dva samoubilačka napada u Iraku za koje je odgovornost preuzela Islamska država.

Ova dva bombaška napada u Iraku su najkrvaviji napadi od početka srpnja kada je Mosul osobođen iz ruku Islamske države, javljaju agencije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ISIS je povijest u tom gradu Irački premijer stigao u Mosul i čestitao vojnicima na pobjedi Slika nije dostupna Stala bitka za Mosul Koalicija i SAD odgovorni za najveće stradavanje civila od početka rata protiv IS-a

Prvi napad je izveden blizu restorana na autoputu na izlazu iz tog grada, a drugi napad autobombom je bio usmjeren na kontrolnu točku na toj istoj autocesti, rekao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova.

Tom autocestom redovno se kreću hodočasnici i posjetitelji iz susjednog Irana na putu do iračkih svetih gradova Nađaf i Kerbala.

Broj poginulih ne prestaje rasti i dosegao je 74 osobe, među kojima je sedam Iranaca, a 93 osobe su ozlijeđene, objavile su vlasti.

Odgovornost za ove napade preuzela je Islamska država koja je putem svoje agencije Amak objavila da je nekoliko bombaša samoubojica sudjelovalo u napadu u kojem su ubijeni "deseci šijita". (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene