Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje 74 osobe su poginule u četvrtak u dva samoubilačka napada u Iraku za koje je odgovornost preuzela Islamska država.


Ova dva bombaška napada u Iraku su najkrvaviji napadi od početka srpnja kada je Mosul osobođen iz ruku Islamske države, javljaju agencije.

Vezani članci Borci ISIL-a - 2 ISIL-ovci dovedeni pred sud u Sarajevo: Svi tvrde da su nevini, određen im jednomjesečni pritvor Slika nije dostupna Koalicija i SAD odgovorni za najveće stradavanje civila od početka rata protiv IS-a

Prvi napad je izveden blizu restorana na autoputu na izlazu iz tog grada, a drugi napad autobombom je bio usmjeren na kontrolnu točku na toj istoj autocesti, rekao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova.

Tom autocestom redovno se kreću hodočasnici i posjetitelji iz susjednog Irana na putu do iračkih svetih gradova Nađaf i Kerbala.

Broj poginulih ne prestaje rasti i dosegao je 74 osobe, među kojima je sedam Iranaca, a 93 osobe su ozlijeđene, objavile su vlasti.

Odgovornost za ove napade preuzela je Islamska država koja je putem svoje agencije Amak objavila da je nekoliko bombaša samoubojica sudjelovalo u napadu u kojem su ubijeni "deseci šijita". (HINA)