Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Ubijen u bombardiranju

ISIS potvrdio smrt svog vođe Abu Bakra al-Bagdadija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijski opservatorij za ljudska prava objavio je u utorak da ima "potvrđenu informaciju" da je ubijen vođa islamske države Abu Bakr al-Bagdadi.

Ruska vojska objavila je u lipnju da je u Siriji vjerojatno ubila al-Bagdadija, bombardirajući zrakoplovima sastanak vođa IS-a u Raki potkraj svibnja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pojas s eksplozivom Raznio se zapovjednik Islamske države: Vođe nekoć jake, ozloglašene države, skrivaju se po zabačenim dijelovima Snajperist SDF-a cilja mete ISIS-a (Foto: AFP) IZABRAN NOVI Objavljeni detalji smrti vođe Islamske države: Raznio se samoubilačkim pojasem nakon što je opkoljen

Međunarodna koalicija predvođena SAD-om tada to nije mogla potvrditi, a suzdržane su bile i iračke vlasti.

"Imamo potvrđenu informaciju od čelnika IS-a, uključujući jednog visokopozicioniranog, iz okolice Deir al-Zora", rekao je Rami Abdulrahman, direktor promatračke skupine sa sjedištem u Londonu.

Bagdadijeva smrt objavljivana je već nekoliko puta, no Opservatorij se smatra pouzdanim izvorom vijesti o ratu u Siriji.

Abdulrahman je rekao da su njegovim izvorima iz istočnog sirijskog grada Deir al-Zora pripadnici IS-a rekli da je al-Bagdadi ubijen "ali nisu rekli točno kada".

Smrt vođe IS-a nisu potvrdile ni iračke niti kurdske vlasti, a američko ministarstvo obrane priopćilo je da o tome nema nikakvih informacija.

Ni džihadističke internetske stranice i društvene mreže nisu prenijele nikakvu vijest o smrti al-Bagdadija. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene