Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oteto devet stranaca

ISIS s naftnog polja oteo Dalibora Savičića (39)

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijanca srpskog podrijetla oteli su pripadnici islamske države, zajedno sa skupinom radnika na naftnom polju u Libiji.

U napadu na naftno polje ubijeno je 11 pripadnika osiguranja, a skupina od devet stranaca je oteta. Među njima je i, javlja B92, Dalibor Savičić iz Linza, državljanin Austrije srpskog podrijetla.

Pročitajte i ovo Napad na koncertnu dvoranu u Moskvi Spašavali goli život Svjedoci o paklu koji su prošli u dvorani u Moskvi: "Svi su vrištali, svi su trčali. Bilo je strašno, poput noćne more" Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..."

Informaciju je potvrdilo Ministarstvo vanjskih poslova Austrije. 'Imamo sigurne informacije da je skupina stranaca, koja se nalazila na naftnom polju al-Gani, kada su ga 6. ožujka napali teroristi Islamske države, u rukama terorista', navodi se u priopćenju.

Nije poznato gdje se oteti nalaze, a nitko nije zatražio ni otkupnine.

Prema procjeni austrijskog ministarstva, u Libiji se trenutno nalazi 20 do 30 Austrijanaca, koji rade na naftnim poljima i u tvrtkama koje se bave osiguranjem.

Živi u strahu nakon što je prevarila jednog od čelnih ljudi ISIS-a 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene