Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Iranski pregovarač sastao se s turskim ministrom vanjskih poslova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni iranski pregovarač Said Džalili sastao se jučer s turskim ministrom vanjskih poslova Alijem Babacanom, koji je ponovio stajalište svoje zemlje da Iran ima pravo razvijati nuklearnu energiju u mirovne svrhe.

Džalili se nakratko zaustavio u Istanbulu na putu za Teheran iz Ženeve, gdje se u subotu susreo s izaslanicima iz SAD-a i pet drugih zemalja uključenih u rješavanje nuklearne krize zbog iranskog programa.

Pročitajte i ovo Željko Lacković Potvrdio je Nezavisni Željko Lacković: Bit će dio pregovaračkog tima DP-a, ali jedno ne želi otkriti Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

"Naše je stajalište da svaka suverena zemlja ima pravo koristiti nuklearnu energiju u mirovne svrhe i imati tu energiju", rekao je Babacan na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Babacan, koji je rekao kako je Turska protiv nuklearnog oružja, podupire rješavanje nuklearne krize diplomatskim sredstvima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene