Hasan Rohani, predsjednik Irana (Foto: AFP)
Hasan Rohani, predsjednik Irana (Foto: AFP)

Iranski predsjednik Hasan Rohani rekao je u subotu da SAD stalno šalje poruke Iranu pozivajući ga da počnu pregovori.


Napetosti između SAD-a i Irana povećale su se nakon što je američki predsjednik Donald Trump povukao SAD iz nuklearnog sporazuma s Iranom u svibnju te nakon toga prošli mjesec ponovno Teheranu nametnuo sankcije. Ipak, Trump je rekao da je spreman sastati se s iranskim čelnicima.

Vezani članci Američki vojnici (Foto: AFP) Amerika okrivila iransku Revolucionarnu gardu za napad na tankere Ujedinjenih Arapskih Emirata Mike Pompeo, državni tajnik SAD-a (Foto: AFP) SAD prijeti novim sankcijama: "Moramo vidjeti što će Iran poduzeti prije nego odlučimo o američkom odgovoru"

"S jedne strane oni nastoje izvršiti pritisak na iranski narod, s druge strane šalju poruke svaki dan različitim metodama da bismo se trebali sastati i pregovarati", rekao je Iranski predsjednik Hasan Rohani u govoru objavljenom na iranskoj državnoj televiziji.

"Oni kažu: 'Moramo pregovarati ovdje, moramo pregovarati ondje. Želimo riješiti probleme.' Trebamo li gledati vašu poruku? Ili trebamo gledati vaša brutalna djela?", kazao je. (Hina)