Hasan Rohani, predsjednik Irana (Foto: AFP)
Hasan Rohani, predsjednik Irana (Foto: AFP) Foto: Afp

Iranski predsjednik Hasan Rohani rekao je u subotu da SAD stalno šalje poruke Iranu pozivajući ga da počnu pregovori.


Napetosti između SAD-a i Irana povećale su se nakon što je američki predsjednik Donald Trump povukao SAD iz nuklearnog sporazuma s Iranom u svibnju te nakon toga prošli mjesec ponovno Teheranu nametnuo sankcije. Ipak, Trump je rekao da je spreman sastati se s iranskim čelnicima.

Vezani članci Najveći brod iranske mornarice Kharg Misteriozno potonuće - požar progutao najveći brod iranske mornarice: "Svi napori za spas bili su neuspješni" Profesor Branimir Vidmarević u Dnevniku Nove TV o sukobu Irana i SAD-a - 5 Svijet na rubu opasnog sukoba: Raketni napad, dronovi, nuklearno oružje... Imamo li razloga za strah?

"S jedne strane oni nastoje izvršiti pritisak na iranski narod, s druge strane šalju poruke svaki dan različitim metodama da bismo se trebali sastati i pregovarati", rekao je Iranski predsjednik Hasan Rohani u govoru objavljenom na iranskoj državnoj televiziji.

"Oni kažu: 'Moramo pregovarati ovdje, moramo pregovarati ondje. Želimo riješiti probleme.' Trebamo li gledati vašu poruku? Ili trebamo gledati vaša brutalna djela?", kazao je. (Hina)