Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radila bez dozvole?

Iranska policija zapečatila ured Shirin Ebadi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je zatvorila i zapečatila ured dobitnice Nobelove nagrade za mir 2003. Shirin Ebadi u Teheranu, izvijestili su izvori bliski iranskoj odvjetnici.

Policija je ušla u ured koji koriste članovi grupe za obranu ljudskih prava koje vodi Ebadi, pozvali osoblje da ga napusti i potom ga zatvorili.

Pročitajte i ovo Ilustracija građani se mole za strpljenje U petak se zatvara važna zagrebačka prometnica zbog radova: Ovo su obilazni pravci Slika nije dostupna 'Stanje je dovoljno stabilno' Rusija: Održavanje protektorata u BiH više nema smisla

Agencija Mehr je objavila da je policija postupila po nalogu državnog tužiteljstva jer Centar za ljudska prava nije imao dozvolu za aktivnosti kojima se bavio, u što je u bilo uključeno održavanje seminara i sastanaka sa stranim novinarima.

'S obzirom da su te aktivnosti korištene kao temelj za propagandu protiv iranskog sistema' centar je zatvoren, javila je agencija pozivajući se na tužiteljstvo.

Shirin Ebadi, dobitnica Nobelove nagrade za mir 2003. za promociju ljudskih prava i demokracije u Iranu, nalazi se u zemlji, ali nije poznato je li bila u svome uredu u trenutku upada policije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene