Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iranski mediji izvijestili su o uhićenju prvog ženskog serijskog ubojice u toj zemlji, koja je ubijala prema scenarijima iz romana Agathe Christie.


32-godišnjakinja identificirana samo imenom Mahin, priznala je ubojstva pet starijih žena koja su se događala između veljače i svibnja. Iranski dnevnik 'Etemad Melli' izvještava kako je ubojičin način 'operiranja' bio pristupanje žrtvama, koje su bile uglavnom u dobi od 50 do 70 godina, te nuđenje prijevoza u svom automobilu. Nakon što bi ih je omamila ponuđenim sokom koji je sadržavao anestetike, žrtve bi zadavila.

Motivi vezani uz odnos s majkom

Šef lokalne policije izjavio je kako bi se motivi za ubojstva mogli pronaći u lošem odnosu s roditeljima tijekom djetinjstva. 'Pretpostavljamo da su ubojstva bila nekakav oblik osvete prema ženama koje su je podsjećale na majku', dodao je šef policije Akbar Hedayati. Mahlin, inače atletičarka i majka dvoje djece uhićena je nakon što je njezina posljednja žrtva, 60-godišnja žena, uspjela pobjeći i pozvati policiju. Za ubojstvo u Iranu predviđena je smrtna kazna.

Vezani članci Koronavirus u Iranu Unatrag tjedan dana imaju 20.000 zaraženih dnevno, predsjednik okrivio britanski soj: "Nažalost, od danas imamo četvrti val pandemije..." Zagreb: Sedmero ljudi se otrovalo plinom u Resniku - 3 Muškarac preminuo nakon trovanja plinom, šestorica završila u bolnici - "Strašno je sve to izgledalo. Ležali su na podu kuće u besvjesnom stanju"