Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proturaketni sustav

Iran uspješno testirao svoju verziju sustava S-300

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran je uspješno testirao svoju verziju proturaketnog sustava koji mu je Rusija odbila isporučiti, u vrijeme rastućih zabrinutosti da Iran pokušava proizvesti nuklearno oružje, objavio je u četvrtak vojni dužnosnik.

Rusija je razljutila Iran u rujnu kada je odbila narudžbu za raketni sustav S-300 nakon upornog lobiranja SAD-a i Izraela koji smatra da bi se Iran njime mogao zaštititi od mogućih zračnih napada na svoja nuklearna postrojenja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Osjetljivo pitanje' Rusija će isporučiti Iranu protuzračni sustav S-300 Slika nije dostupna Napredni sustav S-400 Rusija postavila nove proturaketne sustave

Državna televizija Press TV prenijela je riječi zapovjednika elitne Revolucionarne garde da je Teheran prilagodio jedan drugi raketni sustav ruske proizvodnje na razinu sofisticiranog S-300.

'Razvili smo sustav tako što smo unaprijedili sustav S-200 i uspješno smo ga testirali', rekao je brigadni general Mohamad Hasan Mansourian, prenosi Press TV na svojim internetskim stranicama.

Neki zapadni analitičari sumnjaju da je Iran sposoban razviti S-300 - precizan, pokretan i dalekometan proturaketni sustav koji može otkriti, pratiti i uništiti balističke projektile, krstareće rakete te borbene zrakoplove u niskom letu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene