Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iran se nada brzom nastavku razgovora o nuklearnoj energiji s velikim silama te čeka da one predlože datum i mjesto, izjavio je u nedjelju šef iranske diplomacije Ali Akbar Salehi.


Teheran 'želi što je moguće prije razgovarati te čeka objavu velikih sila', kazao je Salehi na konferenciji za tisak. Podsjetio je da Iran priželjkuje da se novi pregovori održe u Istanbulu.

Vezani članci Angela Merkel, Boris Johnson i Emmanuel Macron Reakcije na opasno zaoštravanje odnosa: Berlin, Pariz i London pozivaju Iran da ne krši nuklearni sporazum Iran će još smanjiti svoje obveze iz nuklearnog sporazuma (Foto: AFP) Iran će još smanjiti svoje obveze iz nuklearnog sporazuma

>> 'Iran razvija nuklearno oružje, prijeti novi hladni rat'

Ocijenio je kako treba 'pronaći mehanizam koji bi omogućio dobitno rješenje za obje strane', izbjegavajući ponavljanje neuspjeha prethodnih pregovora u Istambulu u siječnju 2011.

Iran je 14. veljače najavio da je spreman za nastavak razgovora o svojem kontroverznom nuklearnom programu u pismu šefici europske diplomacije Catherine Ashton koja zastupa skupinu 5+1, s kojom Teheran pregovora bezuspješno od 2009. (Hina)