Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele nastavak pregovora

Iran se nada brzom nastavku razgovora s velikim silama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran se nada brzom nastavku razgovora o nuklearnoj energiji s velikim silama te čeka da one predlože datum i mjesto, izjavio je u nedjelju šef iranske diplomacije Ali Akbar Salehi.

Teheran 'želi što je moguće prije razgovarati te čeka objavu velikih sila', kazao je Salehi na konferenciji za tisak. Podsjetio je da Iran priželjkuje da se novi pregovori održe u Istanbulu.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari Olaf Scholz Duboko zabrinuti Nižu se osude iranskog napada na Izrael: "Ovo je novi korak u destabilizaciji regije"

>> 'Iran razvija nuklearno oružje, prijeti novi hladni rat'

Ocijenio je kako treba 'pronaći mehanizam koji bi omogućio dobitno rješenje za obje strane', izbjegavajući ponavljanje neuspjeha prethodnih pregovora u Istambulu u siječnju 2011.

Iran je 14. veljače najavio da je spreman za nastavak razgovora o svojem kontroverznom nuklearnom programu u pismu šefici europske diplomacije Catherine Ashton koja zastupa skupinu 5+1, s kojom Teheran pregovora bezuspješno od 2009. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene