Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U slučaju napada

Iran prijeti Izraelu protunapadom na njihove nuklearke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran će uzvratiti protunapadom na izraelski nuklearni pogon, pokuša li Izrael silom zaustaviti njegove nuklearne aktivnosti, rekao je načelnik glavnog stožera oružanih snaga Hasan Firuzabadi.

'Oružje koje smo proizveli može pogoditi bilo koji dio cionističkog režima (Izrael). Nadamo se da nećemo morati napasti njihove nuklearne pogone', rekao je Firuzabadi za neslužbenu novinsku agenciju Mehr.

Pročitajte i ovo Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael - 2 Napeto stanje Na nišanu Irana još jedna zemlja: Poručili su da ih pomno prate Olaf Scholz Duboko zabrinuti Nižu se osude iranskog napada na Izrael: "Ovo je novi korak u destabilizaciji regije"

Iran nije priznao državu Izrael koju naziva 'cionističkim režimom'. Izrael smatra iranski nuklearni program prijetnjom svojoj opstojnosti.

U govoru na teheranskom sveučilištu koji je televizija izravno prenosila, iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad pozvao je Izrael da ostavi Iran na miru.

Izrael, koji, vjeruje se, jedini na Bliskom istoku posjeduje atomsko oružje, ne isključuje mogućnost vojne akcije ako diplomacija ne uspije riješiti prijepor u svezi s iranskim nuklearnim planovima.

>> Iran prijeti SAD-u: Napravite li grešku snažno ćemo odgovoriti

Zapad sumnja da Islamska Republika u tajnosti pokušava proizvesti nuklearno oružje, što Iran uporno niječe. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene