Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nuklearni pregovori

IRAN PONUDIO NOVA RJEŠENJA Nuklearni program u civilne svrhe - Zapad nije impresioniran

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U posljednjoj fazi pregovora Iran nije spreman na "fleksibilnost" kada je u pitanju određena granica koju nisu spremni prijeći.

Iran je ponudio "konstruktivna rješenja" za rješavanje nesuglasica u pregovorima sa šest svjetskih sila oko nuklearnog programa, izvijestila je u srijedu Iranska studentska novinska agencija (ISNA), no zapadni dužnosnici tvrde da nisu čuli išta novo od Teherana.

Pročitajte i ovo Fateh-110 Balistički projekti Razlog za zabrinutost: Dvije zemlje pod sankcijama EU-a i SAD-a produbljuju vojnu suradnju Slika nije dostupna Zapad zabrinut Iran koristio strane stručnjake u nuklearnom programu

Iran i skupina 5+1 (SAD, Rusija, Francuska, Kina, Velika Britanija i Njemačka) u posljednjoj su fazi pregovora prema konačnom nuklearnom sporazumu kako bi dvije strane konačno, nakon 12 godina, izašle iz slijepe ulice.

Iran tvrdi: Napravili smo 'velik korak' s IAEA

"Iran je predstavio konstruktivna rješenja kako bi se premostile preostale nesuglasice", prenosi ISNA pozivajući se na neimenovanog iranskog diplomata.

No, dodaje agencija, diplomat je istaknuo da Iran nije spreman na "fleksibilnost" kada je u pitanju određena granica koju nisu spremni prijeći.

"Ja ništa novo nisam čuo od Teherana", rekao je anonimni zapadni diplomat za Reuters.

Zapad spočitava Iranu da želi razviti vojni nuklearni potencijal, no Teheran to odlučno opovrgava i tvrdi da se radi o nuklearnom programu u civilne svrhe.

Uspješno zaključen sporazum mogao bi promijeniti ravnotežu moći na Bliskom istoku. Bila bi to značajna prekretnica u desetljećima dugog neprijateljstva između Irana i SAD-a, ljutih suparnika nakon što su iranski islamski recolucionari zauzeli američko veleposlanstvo u Teheranu 1979. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene