Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad osudio je danas međunarodni sastanak u Annapolisu o Bliskom istoku, za kojeg tvrdi da mu je jedini cilj podržati izraelski režim protiv Palestinaca.


"Takozvana mirovna konferencija koja će se sljedećih dana održati u Annapolisu u Sjedinjenim Državama ne nudi nikakve pogodnosti potlačenom palestinskom narodu i cilj joj je podržati cionističke okupatore", rekao je Ahmadinedžad.

Vezani članci Iran, ilustracija Voditelj iranskog nuklearnog programa: "Iran ima pravo poduzeti akcije protiv terorista koji su napali Natanz" Hasan Rohani, iranski predsjednik Iranski parlament podigao optužnicu protiv predsjednika države, optužuju ga da je zanemario zakone

Iran, zakleti neprijatelj Izraela i branitelj prava Palestinaca, neće sudjelovati na sastanku u Annapolisu na kojem će se u utorak okupiti četrdesetak zemalja, među kojima 15-ak arapskih zemalja.

Ahmadinedžad je ponovno izrazio žaljenje što će neke susjedne zemlje sudjelovati na toj konferenciji i rekao da je "sudjelovanje na toj konferenciji znak nedostatka političke inteligencije".

Glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Mohammad Ali Hosseini naglasio je kako Sjedinjene Države nisu objektivni posrednik i da planirana konferencija može samo potkopati palestinska prava.

"Organizatori ove konferencije su Amerikanci, a prošla nam iskustva govore da oni ne mogu biti objektivni i vjerodostojni medijatori i da oni pružaju svu potporu cionističkom režimu", kazao je Hosseini dodajući na konferenciji za tisak kako je "konačni rezultat svih tih konferencija samo daljnja erozija palestinskih prava". 

Službeni Teheran pozvao je na održavanje referenduma među
Palestincima, bez obzira gdje oni danas živjeli ili koje vjere bili, kako bi odlučili o sudbini onog teritorija koji se danas zove, kako su istaknuli iranski političari, "Izrael i palestinska područja".