Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije iz svijeta

Iran o zabrani burki u Francuskoj: Niti jedna zemlja si to ne smije dopustiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska zabrana islamskog integralnog pokrivala za žene u javnom prostoru 'loša je metoda koja sigurno neće donijeti dobre rezultate', ocijenio je glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova.

Upitan na tjednom briefingu o toj mjeri koja je u ponedjeljak stupila na snagu, Ramin Mehmanparast ocijenio je da je 'poštivanje vela među muslimankama dio njihovih prava i sve što bi spriječilo poštivanje vela znak je pomanjkanja slobode'.

'To je loša metoda koja sigurno neće donijeti dobre rezultate. Nijedna zemlja ne smije si dopustiti djelovati protiv vjerskih uvjerenja', dodao je glasnogovornik ustvrdivši kako postoje 'brojni primjeri koji pokazuju da zapadne zemlje ne poštuju ljudska prava i indiferentne su spram uvreda religije'.

Ženama odjevenima u integralna islamska pokrivala na javnom prostoru u Francuskoj odsad prijeti kazna, u skladu sa zakonom koji zabranjuje skrivanje lice a koji je jučer stupio na snagu. (Hina)

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović pojavio se na pressici čelnika SDP-a Peđe Grbina - 15 gađa poziciju premijera Pljušte reakcije na Milanovićevu kandidaturu: "Nakon njegove kandidature više ništa neće biti isto..." ANKETA Za koga ćete glasati na izborima nema čekanja Burne reakcije na Milanovićevu šok-objavu: Je li ovo razlog da su izbori u sredini tjedna? "Teško će HDZ dovlačiti..."

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene