Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U slučaju ugroženosti nacionalnih interesa Iran je najavio da će poduzeti preventivne mjere.


Iran će poduzeti preventivne akcije protiv svojih neprijatelja ako osjeti da su njegovi nacionalni interesi ugroženi, izjavio je zamjenik načelnika iranskih oružanih snaga Mohamed Hejazi u utorak. 'U ovom trenutku naša je strategija da ako osjetimo da naši neprijatelji žele ugroziti nacionalne interese Irana... mi ćemo djelovati ne čekajući njihove akcije', rekao je Hejazi za novinsku agenciju Fars.

Iran je suočen s rastućim međunarodnim pritiskom i izolacijom zbog svog spornog nuklearnog programa.
Izaslanstvo Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) doputovalo je u ponedjeljak u Teheran u pokušaju pronalaženja diplomatskog rješenja iranskog nuklearnog pitanja.

Posjet izaslanstva, drugi u manje od mjesec dana, trebao bi pokušati razjasniti nejasne zone iranskog nuklearnog programa koji, po IAEA-i, potiče sumnju u iranske stvarne namjere. IAEA se nada da će uspjeti ustanoviti stvarnu i jasnu prirodu iranskoga nuklearnog programa, tj. je li riječ o vojnome programu, kako to vjeruju zapadnjaci ili isključivo civilnome, kako tvrde Iranci. (Hina)

Vezani članci Iran predstavio novi dron Iran predstavio spektakularni high-tech dron, tvrde da ima domet čak 2000 km. Pogledajte kako su ga nazvali Teheran Švicarska diplomatkinja u Iranu poginula u padu sa zgrade u kojoj je živjela