Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obogaćivanje urana se nastavlja

Iran nacrt Vijeća sigurnosti odbacio kao nelegitiman

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran je u četvrtak kao 'nelegitiman' odbacio nacrt rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a kojom se traži uvođenje oštrijih sankcija protiv Teherana jer nije obustavio obogaćivanje urana.

Mojtaba Hashemi Samareh, savjetnik iranskog predsjednika Mahmouda Ahmadinedžada, rekao je da je nacrt, koji su predložile SAD, reakcionarni odgovor na sporazum po kojem je Iran pristao slati nisko obogaćeni uran u Tursku.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o Srebrenici Vučić se obratio javnosti: "Pritisak raste, znamo da nemamo nikakve šanse" Glasanje o rezoluciji u UN-u glasanje u UN-u Vijeće sigurnosti UN-a odlučilo povećati pomoć Gazi, dvije sile suzdržane

Iznenadni sporazum, koji je u ponedjeljak dogovoren s Turskom i Brazilom, nije umanjio zabrinutost Zapada da iranski nuklearni program ima prvenstveno vojnu svrhu, jer je Iran najavio da će nastaviti s obogaćivanjem urana. 'Nacrt rezolucije o kojoj je raspravljalo Vijeće sigurnosti nema nimalo legitimiteta', rekao je Samareh nakon sjednice vlade, prenosi iranska novinska agencija IRNA. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene