Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Izraelski ministar obrane:

'Iran mora potpuno prekinuti obogaćivanje urana'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prvoj reakciji izraelskih visokih dužnosnika na prijedlog ugovora o obogaćivanju dijela iranskog urana za civilnu namjenu u inozemstvu, izraelski ministar obrane Ehud Barak rekao je da Teheran mora potpuno prekinuti obogaćivanje urana.

'Prijedlog ugovora, ako se potpiše, unazadit će iranski nuklearni program za 12 mjeseci, ali će isto tako ozakoniti iransko obogaćivanje urana u mirnodopske svrhe, što je u potpunoj suprotnosti s onim što takav ugovor zagovara', rekao je na konferenciji u Jeruzalemu. 'Zahtijevamo prekid obogaćivanja urana u Iranu, a ne samo izvoza obogaćenog materijala za nuklearno gorivo', kazao je Barak.

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Napad Irana na Izrael U bolnici je Sedmogodišnja djevojčica bori se za život, njezin dom pogodio je šrapnel iranske rakete: "Spavala je u kući, a onda je palo na nas"

Po prijedlogu ugovora, Iran će u Rusiju izvoziti 1.200 kg niskoobogaćenog urana (3,5 postotnog) do kraja godine radi daljnjeg obogaćivanja (do 20 posto) koji će se koristiti kao gorivo u iranskom medicinskom reaktoru u Teheranu. Trodnevni susret između Irana, Rusije, Francuske i Sjedinjenih Država u srijedu u Beču završio je bez konačnog dogovora, ali s prijedlogom koji će četiri strane proučiti do petka. (Hina)  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene