Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U prvoj reakciji izraelskih visokih dužnosnika na prijedlog ugovora o obogaćivanju dijela iranskog urana za civilnu namjenu u inozemstvu, izraelski ministar obrane Ehud Barak rekao je da Teheran mora potpuno prekinuti obogaćivanje urana.


'Prijedlog ugovora, ako se potpiše, unazadit će iranski nuklearni program za 12 mjeseci, ali će isto tako ozakoniti iransko obogaćivanje urana u mirnodopske svrhe, što je u potpunoj suprotnosti s onim što takav ugovor zagovara', rekao je na konferenciji u Jeruzalemu. 'Zahtijevamo prekid obogaćivanja urana u Iranu, a ne samo izvoza obogaćenog materijala za nuklearno gorivo', kazao je Barak.

Vezani članci Rat u Ukrajini Rusija se opet dočepala ubojitih kamikaza koje siju strah: "Ovo im omogućuje fleksibilnost u gađanju" Slika nije dostupna Ehud Barak novi izraelski ministar obrane

Po prijedlogu ugovora, Iran će u Rusiju izvoziti 1.200 kg niskoobogaćenog urana (3,5 postotnog) do kraja godine radi daljnjeg obogaćivanja (do 20 posto) koji će se koristiti kao gorivo u iranskom medicinskom reaktoru u Teheranu. Trodnevni susret između Irana, Rusije, Francuske i Sjedinjenih Država u srijedu u Beču završio je bez konačnog dogovora, ali s prijedlogom koji će četiri strane proučiti do petka. (Hina)  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju