Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Naglo zatopljenje odnosa Irana i SAD-a uskoro bi moglo rezultirati uspostavom izravne avionske linije između dviju država, prvi put u više od tri desetljeća.


Iranski predsjednik Hasan Rohani zatražio je da se ispita mogućnost obnove izravnih letova između Irana i SAD-a, prvi put nakon više od tri desetljeća.

>> PRVI PUT NAKON 1979.: Halo, gospodine predsjedniče!

Vezani članci Hasan Rohani, iranski predsjednik Postignuto privremeno rješenje s Iranom: Nadzirat će se nuklearni program, ali s ograničenim pristupom Slika nije dostupna Evo što su Putin i Obama poručili pred ostalim svjetskim moćnicima u UN-u

Poluslužbena novinska agencija Isna javila je, pozivajući se na visokog dužnosnika u vladi, da Rohani želi da se ispita mogućnost izravnih letova.

Više od milijun iranskih Amerikanaca živi u Kaliforniji i drugim dijelovima SAD-a. Izravni letovi za SAD iz Teherana obustavljeni su nakon Islamske revolucije 1979. godine.

Rohanijev zahtjev odražava napore novih iranskih vlasti u daljnje poboljšanje odnosa s Washingtonom, koji su zatoplili nakon Rohanijeva umjerenog nastupa u UN-u i telefonskog razgovora s američkim predsjednikom Barackom Obamom, prvim izravnim kontaktom predsjednika dviju zemalja od Islamske revolucije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook