Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za 4 do 5 mjeseci

Iran će proizvoditi nuklearno gorivo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran će za 4-5 mjeseci početi proizvoditi nuklearno gorivo za svoj istraživački i medicinski reaktor u Teheranu, izjavio je iranski ministar vanjskih poslova Ali Akbar Salehi.

Nadamo se da ćemo gorivo početi proizvoditi za 4-5 mjeseci" u postrojenju Ispahan i da ćemo ga potom "ispitati u istraživačkom reaktoru u Teheranu", rekao je Salehi.

Iran je u veljači 2010. opravdao odluku o pokretanju proizvodnje 20 posto obogaćenog uranija potrebom za gorivom za njegov istraživački reaktor u Teheranu, zato što su zalihe goriva, kupljene 1993. od Argentine, gotovo potrošene i da će iz tog uranija izraditi nuklearno gorivo. Salehi je rekao kako Iran sad raspolaže sa '70 kilograma 20 posto obogaćenog uranija', namijenjenog proizvodnji goriva. (Hina)

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene