Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Amerika i Italija šalju još vojnika

Iran: Američka pojačanja u Afganistan ništa neće riješiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka odluka o slanju 30.000 dodatnih vojnika u Afganistan neće riješiti krizu u toj zemlji, ocijenio je iranski ministar vanjskih poslova Manušehr Motaki , prenijela je u četvrtak agencija Fars.

'Pojačanje postrojbi u Afganistanu neće riješiti krizu u zemlji. Jedino realno rješenje je dozvoliti Afganistancima da odrede njihovu političku budućnost', izjavio je ministar.

Pročitajte i ovo Rusija planira ukloniti Talibane s popisa terorističkih organizacija Službeno nitko nije priznao Afganistan Rusija planira ukloniti talibane s popisa terorističkih organizacija: "Oni su de facto vlast u Afganistanu" Slika nije dostupna evakuirana iz kabula Sjećate li se bebe koju su vojnici podizali preko bodljikave žice u Kabulu? Pogledajte gdje je danas

Obama je u utorak najavio ubrzano raspoređivanje 30.000 dodatnih vojnika u Afganistan i jamčio da će se to povećanje, opravdano nacionalnom sigurnosti, s vremenom smanjiti. Američki kontingent u Afganistanu će imati 100.000 pripadnika, muških i ženskih, što je tri puta više od broja u trenutku kada je u siječnju Obama preuzeo funkciju.

Italija šalje između 500 i 1500 dodatnih vojnika u Afganistan

Italija će 2010 . godine također u Afganistan poslati pojačanje. Između 500 i 1.500 dodatnih vojnika biti će podrška novoj američkoj strategiji u toj zemlji, izjavio je u četvrtak jedan izvor ministarstva obrane u Rimu, prenosi AFP.

U interviewu dnevnom listu Corriere della Sera talijanski ministar obrane Iganzio La Russa je tvrdio da je podatak o 1.500 vojnika moguć talijanski doprinos, ali da se radi samo o 'pretpostavci', te da se radi o maksimalnom broju, naglasio je. On je precizirao da će tijekom prvih šest mjeseci godine promjene u talijanskom kontingentu biti male, a velika pojačanja su predviđena tijekom dugog dijela godine. Italija trenutačno u Afganistanu ima 2.800 vojnika. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene