Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Irak: Nastavlja se istraga o smrti al-Masrija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iračka vlada je nastavila istragu kako bi provjerila informacije o navodnoj smrti vođe Al-Qaide u Iraku, Abu Ayuba al-Masrija u utorak, sjeverno od Bagdada.

"Sve dosad nismo pronašli truplo, ali nastavljamo tražiti", kazao je general Abdel Karim Khalaf, glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ranjen vođa iračke Al-Qaide al-Masri Slika nije dostupna Uhvaćen jedan od vođa iračke Al'Qaide

U utorak je general Khalaf objavio "veoma ozbiljne" informacije da je Al-Masri ubijen u borbi između pobunjenika.

No odgovornost za njegovu smrt u utorak je preuzela koalicija
sunitskih plemena koja se bori protiv Al-Qaide.

"Imamo dokaze i svjedočenja iz prve ruke iz plemenskih redova, koji potvrđuju Al-Masrijevu smrt", opetovao je u srijedu Hamid al-Hayis, vođa vojnog ogranka Buđenje Anbara, koalicije plemena iz te pokrajine na zapadu Iraka koja je središte sunitske pobune.

Savez sunitskih skupina koji nadzire irački ogranak Al-Qaide u utorak je pak u priopćenju objavljenom na internetu ustvrdio da je vođa Al-Qaide u Iraku živ.

Kako navodi američka vojska, Abu Ayub al-Masri u lipnju 2006. je zamijenio Jordanca Abu Musaba al-Zarqawija koji je ubijen u zračnom napadu. Al-Masri je, kako navodi vojska, egipatski državljanin.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene